avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen redactare motivare sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen redactare motivare sentinta

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti care este termenul in care instanta trebuie sa redacteze motivarea sentintei ( dupa noul Cod ).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ovi47 , utilizator 21:14, 18 Iunie 2014
Cel mult 30 de zile de la pronuntare potrivit disp.art.426 al.5 noul cod de procedura civila.
Daca termenul se depaseste se poate formula o cerere de urgentare a redactarii hotararii.
Codul de Procedura Civila spune ca hotararea se va comunica de indata ce va fi redactata si semnata in conditiile legii,dar de regula nu depaseste 30 de zile.

Comunicarea hotararii Art. 421
(1) Hotararea se va comunica din oficiu partilor, in copie, chiar daca este definitiva. Comunicarea se va face de indata ce hotararea a fost redactata si semnata in conditiile legii.
(2) Hotararile definitive prin care s-a dispus efectuarea unei inscrieri in cartea funciara sau, dupa caz, in alte registre publice se vor comunica din oficiu si institutiei sau autoritatii care tine acele registre.
(3) Hotararile definitive prin care s-a dispus anularea, in tot sau in parte, a unui act notarial, se comunica din oficiu notarului public instrumentator, direct ori prin intermediul Camerei Notarilor Publici in circumscriptia careia functioneaza.
(4) De asemenea, hotararile prin care instanta se pronunta in legatura cu prevederi cuprinse in Tratatul privind functionarea Uniunii Europene si in alte acte juridice ale Uniunii Europene se comunica, din oficiu, chiar daca nu sunt definitive, si autoritatii sau institutiei nationale cu atributii de reglementare in
Va multumesc.In cazul in care instanta a depasit termenul,pot face o sesizare la CSM ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel nicoss59 nicoss59 Care sunt dispozitiile legale de a comunica hotararea la un apel a completuluide judecata? Respect, (vezi toată discuția)
Predare permis auto cristianrazvan88 cristianrazvan88 Buna ziua, am contestat in instanta suspendarea permisului de conducere si am pierdut. Am avut dreptul la apel 30 de zile, care a expirat, nu am primit nicio ... (vezi toată discuția)
Comunicare sentinta recurs gmihai8909 gmihai8909 O sentinta civila definitiva si irevocabila pronuntata in recurs se comunica paratului daca nu s-a prezentat la ultimul termen cand s-a dat sentinta ? Am ... (vezi toată discuția)