avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Predare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Predare permis auto

Buna ziua, am contestat in instanta suspendarea permisului de conducere si am pierdut. Am avut dreptul la apel 30 de zile, care a expirat, nu am primit nicio informatie de la judecatorie. Mai pot conduce in continuare un autovehicul pe drumurile publice, sau trebuie sa predau permisul de conducere, daca da ce trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: cristianrazvan88 , utilizator 18:30, 24 Martie 2014
Art. 427 Cod de procedura civilă
(1) Hotărârea se va comunica din oficiu părţilor, în copie, chiar dacă este definitivă. Comunicarea se va face de îndată ce hotărârea a fost redactată şi semnată în condiţiile legii.
(2) Hotărârile definitive prin care s-a dispus efectuarea unei înscrieri în cartea funciară sau, după caz, în alte registre publice se vor comunica din oficiu şi instituţiei sau autorităţii care ţine acele registre.
(3) Hotărârile definitive prin care s-a dispus anularea, în tot sau în parte, a unui act notarial se comunică din oficiu de îndată notarului public instrumentator, direct ori prin intermediul camerei notarilor publici în circumscripţia căreia funcţionează.
(4) De asemenea, hotărârile prin care instanţa se pronunţă în legătură cu prevederi cuprinse în Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene şi în alte acte juridice ale Uniunii Europene se comunică, din oficiu, chiar dacă nu sunt definitive, şi autorităţii sau instituţiei naţionale cu atribuţii de reglementare în materie.
In realitate unele sentințe nu se mai comunica. In acest caz ar fi bine sa mergeți la dosarul cauzei si sa vedeți daca s-a motivat, daca s-a redactat si daca s-a comunicat...daca nu, așteptați sa se faca...
preda permisul ...mai pe scurt.
Pai nici nu aveti ce informatie sa primiti, in cazul in care vi s-a comuniat solutia privind permisul si nu ati declarat apel in 30 de zile de la comunicare. Totusi, mare atentie, caci cei de la BPR au evidente computerizate asupra permiselor suspendate si, daca depasiti termenul maxim de 15 zile de la pierderea procesului, durata suspendarii se dubleaza, iar, daca sunteti depistat conducand cu un permis suspendat, se intocmeste dosar penal. Succes!
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel nicoss59 nicoss59 Care sunt dispozitiile legale de a comunica hotararea la un apel a completuluide judecata? Respect, (vezi toată discuția)
Termen redactare motivare sentinta ovi47 ovi47 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care este termenul in care instanta trebuie sa redacteze motivarea sentintei ( dupa noul Cod ). Multumesc (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala ALEXmogos ALEXmogos Buna seara.Am contestat un proces verbal de contraventie.Am primit urmatoarea hotarare:''Admite în parte plângerea contravenţională formulată\".Din cate ... (vezi toată discuția)