avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel

Care sunt dispozitiile legale de a comunica hotararea la un apel a completuluide judecata?

Respect,
CAPITOLUL IV
Hotărârile judecătoreşti

SECŢIUNEA 1
Dispoziţii generale
Art. 427
Comunicarea hotărârii
(1) Hotărârea se va comunica din oficiu părţilor, în copie, chiar dacă este definitivă. Comunicarea se va face de îndată ce hotărârea a fost redactată şi semnată în condiţiile legii.
(2) Hotărârile definitive prin care s-a dispus efectuarea unei înscrieri în cartea funciară sau, după caz, în alte registre publice se vor comunica din oficiu şi instituţiei sau autorităţii care ţine acele registre.
(3) Hotărârile definitive prin care s-a dispus anularea, în tot sau în parte, a unui act notarial se comunică din oficiu de îndată notarului public instrumentator, direct ori prin intermediul camerei notarilor publici în circumscripţia căreia funcţionează.
(4) De asemenea, hotărârile prin care instanţa se pronunţă în legătură cu prevederi cuprinse în Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene şi în alte acte juridice ale Uniunii Europene se comunică, din oficiu, chiar dacă nu sunt definitive, şi autorităţii sau instituţiei naţionale cu atribuţii de reglementare în materie



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis auto cristianrazvan88 cristianrazvan88 Buna ziua, am contestat in instanta suspendarea permisului de conducere si am pierdut. Am avut dreptul la apel 30 de zile, care a expirat, nu am primit nicio ... (vezi toată discuția)
Termen redactare motivare sentinta ovi47 ovi47 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care este termenul in care instanta trebuie sa redacteze motivarea sentintei ( dupa noul Cod ). Multumesc (vezi toată discuția)
Comunicare sentinta recurs gmihai8909 gmihai8909 O sentinta civila definitiva si irevocabila pronuntata in recurs se comunica paratului daca nu s-a prezentat la ultimul termen cand s-a dat sentinta ? Am ... (vezi toată discuția)