avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Compensare obligatii fiscale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Compensare obligatii fiscale

Pe o anume perioada nu am inregistrat in D.200,obligatii si apoi plati de contribuie la sanatate.Impozitul pe venitul realizat s-a calculate si platit fara a tine seama de cheltuiala de 5,5% cass.Va rog daca ma poate lamuri cineva cum trebuie sa procedez pentru a compensa aceasta obligatie.Adica impozit calculate si platit in plus,cass in minus.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:29, 21 Iunie 2014
Trebuie sa refaceti calculele si sa depuneti D200 rectificativa pentru fiecare an in care ati descoperit omisiuni. Completati si in registrul jurnal de incasari si plati daca nu ati trecut acolo respectivele chitante de plata. Nu se pot face regularizari in exercitiile financiare urmatoare.
Contributiile sociale platite de titularul unei P.F.A., I.I. sau I.F. sunt deductibile la calculul impozitului, dar nu se inregistreaza in R.J.I.P. ci se adauga in D200 cheltuielilor inscrise in acesta si, de asemenea, sunt evidentiate distinct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa marian20 marian20 Am platit Contributia la sanatate in mai, din iulie am devenit PFA, cum inregistrez plata contributiei in contabilitate? scriu plata totala ce trebuia facuta ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa, mod de calcul contributii Geo_2008 Geo_2008 Buna seara, stiu ca s-a scris mult pe aceasta tema dar e ceva ce eu tot nu inteleg. de aceea va rog foarte mult sa-mi spuneti ce obligatii declarative are ... (vezi toată discuția)
I.i. platitoare de tva costicul costicul Am nevoie de sfaturile tuturor: 1. Ce trebuie sa depun ca sa devin platitoare de tva 2. Ce declaratii depun atunci cand devin platitoare de tva 3. Se depune ... (vezi toată discuția)