avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Venituri din antene
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Venituri din antene

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine ce drepturi au proprietarii?
Pe blocul unde locuiesc s-au instalat in 2008 antene ale unui furnizor de telefonie mobila, cu plata unei chirii lunare. Administratorul a spus ca a depus acei bani in banca, pe langa asta mai incaseaza lunar fond de reparatii.
Cum as putea afla ce face cu acei bani, cati sunt in banca? De cate ori am intrebat am primit raspunsuri vagi.
As dori sa fac o solicitare, in scris, dar documentata, cu trimiteri la legislatia in vigoare.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:55, 25 Iunie 2014
rebuie sa convocati o adunare generala extraordinara conform Regulamentului de functionare si Statutului asociatiei



1-Drepturile si obligatiile proprietarilor din imobilele de locuit in comun,le gasiti in disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
2-
Cum as putea afla ce face cu acei bani, cati sunt in banca?


In temeiul disp
L nr 230/2007 Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa lamureasca aspectele care va suscita interesul
Informarea proprietarilor cu privire la veniturile din exploatarea proprietatii comune este reglementata de Legea 230/2007, modificata prin Legea 175/2010. Nu trebuie convocata adunarea generala pentru aceasta informare. Adunarea generala este obligatorie odata pe an si sigur ca acolo se prezinta situatia financiara a asociatiei. Dar informarea cu privire la aceste venituri este obligatorie de facut din 6 in 6 luni.
Iata un exemplu de informare a proprietarilor printr-un anunt postat la afisier in luna iulie:

STIMAŢI VECINI,

Conform art. 13 din Legea 230/2007, modificată prin Legea 175/2010, vă aducem la cunoştinţă că în primele 6 luni din anul 2013, Asociaţia de proprietari a obţinut din exploatarea proprietăţii comune venituri de 7040,56 lei.
Cu aceste venituri s-a alimentat, conform legii, fondul de reparaţii al asociaţiei.
Astfel fiecare proprietar beneficiază de o cotă parte din aceste venituri în funcţie de cota indiviză de proprietate (suprafaţa utilă a apartamentului).
În tabelul de mai jos sunt evidenţiate veniturile încasate pe fiecare scară şi repartizate, în funcţie de spaţiile aferente aducătoare de venituri, din asociaţie.

Scara S. U. (m.p.) Venituri (lei)
Bl. 7 N sc. A 2487,00 1925,00
Bl. 7 N sc. B 2659,00 3145,56
Bl. M sc. A 1548,00 1045,00
Bl. M sc. B 1125,00 925,00

Sumele repartizate pe fiecare apartament sunt consemnate în Registrul de evidenţă a fondului de reparaţii pe care-l puteţi consulta la sediul asociaţiei. Aceste sume s-au adăugat fondului de reparaţii pe care-l aveaţi fiecare ori au diminuat corespunzător sumele neachitate încă sau restante la reparaţii.


Preşedinte, Cenzor Administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari - venituri din antene pe bloc calistita calistita sunt administrator bloc, locatarii de la o scara de bloc solicita extrasul de cont sa fie afisat la avizer cu veniturile din cont,conform carei Legii se cere ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere la bloc innas innas Buna seara, in blocul in care locuiesc s-au instalat camera de supraveghere, presedintele mi-a spus ca acestea sunt inchiriate pe 2 ani si ca la ele platim ... (vezi toată discuția)
Desecretizarea chiriilor incasate de asociatia de proprietari petre_marian petre_marian buna seara as dori sa stiu modalitatea prin care se poate afla suma actuala incasata de asociatia de proprietari din inchirierea spatiilor comunein ... (vezi toată discuția)