avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Corectitudine solicitare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Corectitudine solicitare

Buna ziua,

Am urmatoarea nelamurire: presedintele asociatiei de proprietari ne-a solicitat noua, proprietarilor, depunerea de copie dupa actul casei si copie dupa buletin cu justificarea ca aceste acte sunt necesare pentru actualizarea cartii de imobil. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa dau curs acestei solicitari.

Va multumesc anticipat,

Utilizator isct
Cel mai recent răspuns: isct , utilizator 13:44, 26 Iunie 2014
Cererea este intemeiata ,deoarece,cartea de imobil a fost si este obligatorie, conform Legii nr. 105/1996 cu modificările şi completările ulterioare.
Catea de imobil reprezinta documentul de evidenta al tuturor locatarilor din imobilul de locuit in comun
Cartea de imobil ontine date referitoare la
- numele si prenumele fiecarei persoane care locuieste in imobil, indiferent de calitate -daca este proprietar, chirias ori rezident, actul de identitate (denumire, serie, numar), locul si data nasterii, prenumele parintilor.
- adresa de domiciliu stabil a persoanei flotante care locuieste temporar in imobil.
- data intrarii in imobil, data plecarii din imobil si locul unde s-a mutat persoana.

Cartea de imobil se eliberează de catre politie
Cartea de imobil se tine in doua exemplare: unul la asociatia de proprietari,al doilea la politie.
Locatarul sau proprietarul apartamentului are obligatia sa anunte oficial prezenta sau plecarea din imobil si sa comunice la asociatie administratorului sau detinatorului cartii de imobil toate informatiile impuse de lege.
Detinatorul cartii de imobil, care si opereaza si completeaza datele, este presedintele asociatiei de proprietari sau o persoana imputernicita de acesta.
Reprezentantul politiei responsabile domiciliului imobilului are obligatia verificarii periodice sau in anumite situatii prevazute de lege a cartii de imobil.
Cartea de imobil se elibereaza de catre sectia de politie responsabila imobilului
Nerespectarea regimului cartii de imobil constituie contraventie, iar amenda poate fi de minimum 100 de lei si maximum 15.000 de lei.
Este normal ca si dv sa respectati obligatia legal prevazuta de acordare a datelor de identitate-cu scopul inregistrarii in cartea de imobil


Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
ynocentta, utilizator
Va multumesc pentru raspuns.

Asa cum ati mentionat si dvs. trebuie "actul de identitate (denumire, serie, numar)" si m-am conformat de fiecare data furnizand aceste informatii. Acum mai nou este solicitata o copie a actului de indentitate si pe deasupra si o copie a actului de proprietate a locuintei. Este in regula furnizarea aceastei combinatii de acte - chiar si in format de copie -presedintelui asociatiei de proprietari? Pentru obtinerea acestor acte nu ar trebui prezentata informarea/cererea de la circa de politie de care apartinem? Mentionez ca locuiesc in acest imobil de 42 de ani.

Utilizator isct
isct a scris:

Acum mai nou este solicitata o copie a actului de indentitate si pe deasupra si o copie a actului de proprietate a locuintei.



Solicitarea copiei dupa actele de identitate ale locatarului/proprietarului ,ale documentului de achizitie imobil,nu este o noutate ,ci o cerinta legal prevazuta pentru corectitudinea datelor inregistrate in cartea de imobil


Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
ynocentta, utilizator
Nu stiam. Va multumesc pentru raspuns.
Copie de pe actul de proprietate este necesara, nu pentru cartea de imobil, ci, conform cu HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, la art.12 - Obligatii ale proprietarilor
g) la dobandirea proprietatii, sa depuna in copie, la asociatie, actul de proprietate;


Copie de pe CI....Nu are justificare, atata timp cat cartea de identitate se poate prezenta la completarea cartii de imobil.

Alte discuții în legătură

Cartea de imobil, actualizare date in lipsa acceptului locatarilor gabrielaburcea gabrielaburcea Buna seara Cum se actualizeaza cartea de imobil fara a incalca legea privind protectia datelor ? Ce trebuie sa fac daca un locatar refuza sa ofere ... (vezi toată discuția)
Copii xerox sau informatii preluate din cartea de identitate? hewlett hewlett Imi puteti spune va rog daca pentru inscrierea in cartea de imobil, o persoana care locuieste intr-un apartament (nefiind proprietar) trebuie sa depuna la ... (vezi toată discuția)
Trecerea in cartea de imobil liliana81 liliana81 Buna ziua. Va rog,daca stiti ce trebuie sa transmit la asociatia de proprietari pentru a ma trece in cartea de imobil? totusi nu as vrea sa dau CNP-UL, este o ... (vezi toată discuția)