am avut o sedinta de lucru cu primarul si ne-a citit indatoririle fiecarui angajat,unde am aflat ca pe linga sarcinile de serviciu incluse in fisa postului a mai fost adaugat acum si "alte sarcini primite de la primar prin dispozitie".Este legal si daca da pute-ti sa-mi spuneti care este temeiul legal?Multumesc anticipat pentru raspuns.:D
In primul rand fisa postului functiei pe care o detineti se comunica in scris, se inregistreaza la ITM si face parte integranta din contractul individual de munca. Fisa postului poate contine generalitati, ca cel amintit si de Dumneavoastra, insa in acest caz puteti solicita (si chiar este de dorit sa o faceti) detalierea si formularea mai precisa.
Chiar daca anterior ati semnat de luare la cunostinta , puteti - in propriul Dvs. interes - sa reveniti in scris la acest aspect.
Desigur, domnul consultant atticus a pierdut din vedere faptul ca topic-ul dvs. se refera la functonari publici, deci fisa postului nu se inregistreaza la ITM iar functionarii publici nu incheie contracte individuale de munca. Se mai intampla!
Fisa postului se comunica impreuna cu actul administrativ de numire in functie. Ea poate fi modificata ori de cate ori sarcinile de serviciu ale functionarului public se modifica.
Dispozitia data de primar este un act administrativ care poate fi contestat conform Legii nr. 554/2004. Astfel cum am aratat mai sus, nu este necesar un nou act administrativ pentru ca fisa postului sa fie modificata. Prin emiterea acestei dispozitii, primarul, generos, va ofera posibilitatea legala sa contestati modificarile aduse fisei de post, ceea ce H.G. nr. 611/2008 nu permite.
Tare, dom'le, primarul! =D>
Consilier juridic,
Gabriela Pintea
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Fisa postului
utiliyator
In luna ianuarie 2010 fisele posturilor vor fi actualizate. Care este timpul legal maxim pe care un functionar il are la dispozitie pentru a contesta fisa ... (vezi toată discuția)