avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Tarif pentru analizarea statut si act constitutiv ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Tarif pentru analizarea statut si act constitutiv asociatie?

Am depus astazi statutul si actul constitutiv ale unui viitor ONG unui avocat si pentru a se uita peste ele mi-a solicitat 100RON. Cam care sunt tarifele pentru asa ceva? Dar pentru a aproba actele de mai sus in vederea depunerii la judactorie?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:24, 7 Iulie 2014
Nu exista onorarii minimale sau maximale in avocatura,va pot spune insa ca pretul solicitat este decent.
Depinde de cat se pricepe acel avocat, si de cat de bine scrise sunt acele drafturi de statut si act constitutiv.... e firesc sa va ceara o suma modica pentru simpla parcurgere, si apoi in functie de cat de OK i sa par sa nu, sa va comunice tariful pentru o eventuala revizurie in sensul de formulare de propuneri de modificari si completari, care daca sunt foarte multe ar putea sa ii ia multe ore si ar putea justifica tarif de multe sute de lei, sau chair sa va propuna daca i se par foarte multe modificari de facut, sa renuntati si sa va redacteze el pe un model propriu draftul de act constitutiv si statut preluand desigur elementele specifice ex. scop, obiective, mijloace, denumire, optiuni ref. numar de persoane si structurare a organelor.... Adesea ca avocat e mai usor si deci si mai ieftin ca avocat sa ii redactezi clientului actele dorite pe baza modelelor tale proprii daca ai experienta mutla in domeniu decat sa modifici pe drafturile aduse de el daca le consideri departe de ce ar trebui sa fie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmirea actului constitutiv si al statutului caragioiu_anca caragioiu_anca Buna ziua, Doresc sa stiu cine anume redacteaza actul contitutiv si statutul unei asociatii? Membrii fondatori? (vezi toată discuția)
Inexistenta act constitutiv asociatie ellabunea ellabunea Buna ziua. Trebuie sa modific denumirea si statutul unei asociatii infiintate inainte de aparitia ordonantei 26, cand nu era necesar incheierea unui act ... (vezi toată discuția)
Deschidere service auto și un magazin alimentar George&Dana George&Dana Vreau sa deschid la tara un service auto și un magazin alimentar și nu știu de ce acte am nevoie și de de ce aprobări și de la cine (vezi toată discuția)