avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA NECLARITATI IN LEGATURA CU TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

NECLARITATI IN LEGATURA CU TVA

Va rog sa ma luminati ca nu mai pricep nimic.Este deductibil TVA-ul in cazul unei autoutilitare care transporta marfa -luata in leasing financiar in 2006?
- dar TVA-ul aferent combustibilului folosit de TIR-urile de transport marfa,
- dar cel aferent combustibilului utilizat de administrator?
mii de multumiri !
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 19:41, 20 Mai 2009
gabiclenciu a scris:


Va rog sa ma luminati ca nu mai pricep nimic.Este deductibil TVA-ul in cazul unei autoutilitare care transporta marfa -luata in leasing financiar in 2006?
- dar TVA-ul aferent combustibilului folosit de TIR-urile de transport marfa,
- dar cel aferent combustibilului utilizat de administrator?
mii de multumiri !


TVA la achizitionarea autoutilitarelor destinate exclusiv transporturilor de marfa, cumparare directa sau leasing, este integral deductibil, inclusiv combustibilul aferent.
Cheltuiala cu combustibilul consumat de autoturismul folosit de administrator este nedeductibila inclusiv TVA aferent.

Taxare usoara!
Va multumesc pentru raspuns!
totusi daca voi considera ca administratorul foloseste auto pentru a veni la servici si a se intoarce la domiciliu? in cazul asta nu e deductibil?
Depinde..... cum vor considera si cei de la control fiscal .

Succes! :closedtopic:
Art 21 alin (3) , litera n din OG 34/2009, precizeaza urmatoarele:
"cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii, exclusiv cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu funcţii de conducere şi de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane cu astfel de atribuţii."
3. La articolul 21 alineatul (4), după litera ş) se introduce o nouă literă, litera t), cu următorul cuprins:
"t) în perioada 1 mai 2009 - 31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi."
Consider ca administratorul sau personalul de conducere nu se incadreaza la exceptii" transport de personal de la si la locul de munca"

Alte discuții în legătură

Si tot nu inteleg care sunt ch.deduct.si care nu MOCANU DOINA MOCANU DOINA Am citit si recitit OUG 34/ 2009 si tot am dubii in privinta cheltuielilor deductibile. Va rog din suflet sa ma \"luminati\" pentru ca a trecut deja ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile sau nedeductibile gabiclenciu gabiclenciu va rog sa ma ajutati sa ma luminez in privinta cheltuielilor deductibile ,caci cu cat citesc de mai multe ori normele cu atat nu sunt sigura ca inteleg bine.Am ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in contabilitate a bonurilor fiscale de combustibili auto velescu alexandru velescu alexandru Va rog respectuos sa ma lamuriti pentru cine anume (ce categorie de societati comerciale) se poate deduce cheltuielile si TVA pentru combustibili auto folositi ... (vezi toată discuția)