avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caldura impartita pe SET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caldura impartita pe SET

Buna seara,
cine ma poate indruma cum sa calculez caldura pe suprafata echivalenta termica la unele apartamente, unde proprietarii au scos calorifere din bucatarii,iar altii si din dormitoare? ei spun ca trebuie scazuta suprafata unde nu au calorifere. ba chiar au schimbat caloriferele din fonta in cele din aluminiu sau tabla.
Va multumesc pentru timpul dv.
Cu stima,
Magdalena Rossi
Cel mai recent răspuns: rwkovacs , utilizator 14:02, 12 Noiembrie 2015
Calculele tehnice de modificare ale SET se realizeaza de catre expert tehnic sau de catre
furnizorul de agent termic ori de cate ori unul dintre proprietari se deconecteaza de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic
Legea nr 325/2006, Ordinul ANRSC nr 343/2010.,precizeaza conditiile de deconectare
Costurile aferente reactualizare SET sunt suportate de catre cei care s-au deconectat.de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic
Proprietari;or debransati de la sistemul centralizat cu agent termic le revine obligatia sa achite si cota parte comuna aferenta tevi verticale care le traverseaza apartamentele si din spatiile comune incalzite=subsol tehnic,cale acces,holuri,uscatori


In mare parte au dreptate. Da se scade din suprafata utila totala suprafata spatiilor care au fost debransate(au fost scoase caloriferele) si apare o noua suprafata care se ia in calcul la repartitia facturii de incalzire pe suprafata utila. Prin urmare alt pret la Gcal/mp."Dacă proprietarul unui apartament sau al unui spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă modifică suprafaţa echivalentă termic de încălzire din apartamentul sau din spaţiul pe care îl deţine, cota-parte de participare la cheltuielile pentru încălzire se va recalcula prin aplicarea unui coeficient de modificare a suprafeţei utile luate în calcul, fără a modifica cota indiviză a apartamentului. Coeficientul se calculează conform normelor tehnice elaborate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, pe baza unui studiu de specialitate" cf.Hotărâre nr. 1588 din 19/12/2007.
Ca sa puteti face calculul caldurii in functie de SET apartament, trebuie sa faceti inventarul intregii instalatii a blocului (scarii), atat la partea comuna, cat si la partea individuala.
Dupa ce ati inventariat toate apartamentele, de-abia atunci puteti calcula cota-parte indiviza numai pentru caldura a fiecarui apartament.
In acest inventar la calculul cotei-parti indivize trebuie luat in seama si coeficientii cu care se corecteaza aceasta in functie de plasamentul apartamentului (parter, pe coltul blocului (scarii), ultimul etaj), precum si coeficientii de corectie la partea comuna a instalatiei in functie de etaj.

Daca faceti un calcul partial ad-hoc, aceasta nu are legalitate juridica si vi se poate contesta oricand, de catre oricine.

Pana faceti acest inventar, nu puteti calcula decat conform cotei-parti indivize pe care o folositi si in repartizarea altor cheltuieli pe acest criteriu.

Cu alte cuvinte nu puteti recalcula numai la unii.
Sunteti administrator de bloc?as avea o intrebare la dvs daca ma puteti ajuta.
Nu ma inteles din expunerea dvs. daca aveti repartitoare sau nu in bloc. Daca aveti atunci partea cu SET-ul cade. Daca nu atunci mai vorbim. Astept clarificari.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul caldura ursulina ursulina Bună ziua! Este corectă calcularea cotei de căldură pe suprafaţă echivalent termic şi nu pe cotă parte indiviză? Am această problemă, deoarece ... (vezi toată discuția)
Art.52 (1) din norme metodologice de aplicare a legii 230/2007 își pierde valabilitatea dacă mărim sau scădem set în apartamente? Marica_sz Marica_sz Buna ziua Un exemplu- Se modifica suprafata radianta in apartamente prin debransari respectiv adaugari de calorifere. Pentru a imparti corect ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termicã între consumatorii din imobilele de tip condominiu horasg horasg Buna ziua. Stau intr-un apartament cu trei camere, al unui bloc cu 5 scari si 4 etaje. In bloc nu exista repartitoare. Eu si inca 40 (din cele 100 ... (vezi toată discuția)