avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inventariere calorifere apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inventariere calorifere apartament

Buna ziua, mi-am schimbat caloriferele, erau de fonta cele vechi, suprafață calculata era de 4,5m ptr un apartament de 54 mp. Acum am pus în dormitor și sufragerie calorifere 600x1200 Purmo, în bucătărie 600x800,iar în baie un portprosop. Au venit cei de la Veolia sa măsoare, surpriza suprafata este de 18m acum, nu înțeleg de ce o asa diferența, deși cel mai mult plătesc unii 12.5 m, cu calorifere la fel. Majoritatea din bloc au între 8 și 10m(oare au caloriferele toate de 600x600,căldură ioc în asa condiții). Sunt de acord sa plătesc 12 nu 18m,ce pot face în aceste condiții? Mentione ca in bloc nu s-a facut inventarierea tuturor apartamentelor.
Cel mai recent răspuns: mpaul1952 , utilizator 02:39, 21 Decembrie 2022
Dacă in bloc nu s-a facut inventarierea corpurilor de incalzire atunci cine decide cum va fi impărțita căldura in mod echitabil .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai aveti 2 calorifere de vreo 2500-2700W, unul de vreo 1700W si cel din baie macar de 1000-1200W, adica in jur de 8000W ,adica vreo 18 mp SET.
12,5 mp inseamna cam 5700W.
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
latka, moderator
Atunci cei care au schimbat și ei caloriferele cum le-a dat 5700 W? Au peste tot de 600x600?au căldură cu asa ceva?

latka a scris:

Pai aveti 2 calorifere de vreo 2500-2700W, unul de vreo 1700W si cel din baie macar de 1000-1200W, adica in jur de 8000W ,adica vreo 18 mp SET.
12,5 mp inseamna cam 5700W.
[ link extern ]
[ link extern ]


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am de unde sa stiu ce exista in alte apartamente. Acest lucru il lamuriti cu cei de la asociatia dvs., eu doar v-am dat modul de calcul ce arata ca pentru caloriferele dvs. nu pare gresita valoarea. Puteti sa cereti si dvs. modul de calcul aplicat de cei care au efectuat acest lucru in apartamentul in care locuiti.
Raspunsurile date mai sus le consider arhisuficiente, insa pun aceeasi intrebare ca si @BEN46:

Dacă in bloc nu s-a facut inventarierea corpurilor de incalzire atunci cine decide cum va fi impărțita căldura in mod echitabil.

Pot sa va spun din experienta noastra:
La un moment dat aveam trei felui /sisteme de incalzire:
- sistemul centralizat (clasic);
- proprietarii cu CT proprii:
- proprietari cu incalzire electica (calorifere el.);

Sigur cei cu CT si calorifere refuzau sa mai accepte repartizarea unor costuri cu incalzirea - asa cum prevede Legea.
Apoi, au mai fost situatii, ca la dvs. cand unii dintre proprietari si-au schimbat vechile calorifere cu altele, mai moderne, poate mai performante, dar in mod sigur cu alte SET-uri.
Pentru ca asociatia sa faca repartizarea costurilor cu incalzirea, cat mai corect, am apelat la o firma de instalatii, am incheiat un contract de prestari de servicii pentru masurarea tuturor elementelor de incalzire si aflarea tuturor SET-urilor. Firma ne-a furnizat un document oficial in baza caruia am putut efectua repartizarea costurilor cu incalzirea.
Nu mai spun ca la un moment dat, proprietarii bransati la sistemul centralizat, utilizau repartitoare de costuri...

Asadar, daca doriti sa va clarificati toate aceste probleme, sfatul lui @latka este foarte bun, cititi, interpretati, calculati - dar va spun de pe acum, daca nu va bazati pe niste raspunsuri oficiale pentru ca asociatia sa poata lucra cu acestea, o sa aveti discutii si nemultumiri in fiecare zi.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2019
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul set calorifere - ista piuta21 piuta21 Buna ziua, In luna august m-am mutat intr-un apartament cu 3 camere si am schimbat caloriferele. Dupa ce le-am schimbat m-au informat ca va trebui sa facem ... (vezi toată discuția)
Suprafata radianta in bloc marin1ian marin1ian Cat trebuie sa fie suprafata radianta (calorifere) la un apartament de 50m2? Cine sau care este autoritatea care poate sa calculeze aceasta suprafata,tinand ... (vezi toată discuția)
Calcul repartizare factura caldura dupa schimbare de calorifere ursulina ursulina Bună ziua! In urma inventarierii caloriferelor din bloc, s-a constatat o mărire a SET-ului prin montarea unor calorifere mai mari sau a suplimentării ... (vezi toată discuția)