avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Debite ANAF si Casa de Sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Debite ANAF si Casa de Sanatate

Buna ziua,

Am o problema cu o poprire infiintata de ANAF, insa mai intai as vrea sa detaliez contextul:
- in luna mai am primit instiintare de poprire (instiintare a venit de la banca, atat pe mail, cat si pe telefon, in ziua in care contul a fost oprit) pentru o datorie la ANAF
- debitele datorate sunt din anul 2010 si 2011 din neplata contributiei la sanatate (veniturile proveneau din conventii)
- insa in 2011 nu am avut astfel de venituri, chiar daca asa figuram la Casa de Sanatate (singurele venituri in anul acela au fost din salarii si toate contributiile au fost retinute la sursa)
- am facut o cerere de recalculare (de fapt sa se anuleze anul 2011). Cererea a fost facuta in baza unei adeverinte de venit de la ANAF
- doar ca doamna respectiva de la Sanatate a atasat la cererea pentru 2011 acea adeverinta de venit, insa pentru recalculare, trebuia sa se ia in calcul si 2010
- aceeasi poveste, recalcularea pe 2010 se face in baza adeverintei de la ANAF, insa problema este ca pe acel an (2010) figurez cu venituri mult mai mari decat cele de drept - se pare ca angajatorul de la data respectiva a inregistrat mai multe declaratii 205
- acum angajatorul sustine ca nu a facut asa si ca e o greseala in sistem, in aplicatia ANAF si ca urmeaza sa depuna o cerere pentru modificarea veniturilor din 2010. Acea greseala apare de la procesarea declaratiilor si i-au zis "greseala informatica"
- pana nu se rezolva situatia la ANAF, nu pot face cererea de recalculare a debitelor la Sanatate pe 2010 si prin urmare contul ramane in continuare blocat, pe o suma mult mai mare decat cea care ar trebui sa fie (in mod normal, ar trebui sa platesc doar contributia de pe 2010, nu si cea de pe 2011)
- iar modificare situatiei de la ANAF dureaza extrem de mult, nu primesc niciun deadline si nici daca in situatia asta pot face ceva pentru ridicarea popririi.

Imi puteti spune ce se poate face in acest sens pentru penalizarile si majorarile adunate in acest timp si pentru contul blocat? De asemenea, tin sa precizez nu am primit nicio instiintare oficiala de la ANAF pentru infiintarea popririi si nicio instiintare asupra debitelor din 2012.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 18:10, 15 Septembrie 2014
Nu se poate face nimic. Puteti chema ANAF in judecata pentru clarificarea sumelor si aplicarea corectiilor necesare dar, pana la finalizarea procesului sunteti bun de plata la intreaga suma, cu tot cu penalitati. Daca veti castiga, ANAF va avea obligatia sa va dea banii inapoi pentru sumele necuvenite.

CASS se aplica inclusiv retroactiv, pe ultimii 5 ani, cu tot cu penalizari. Se aduna sume URIASE de plata.

Au patit-o inclusiv cei care si-au depus banii de la nunta in banca.
Multumesc pentru raspuns!
O intrebare :
blocarea contului nu a fost precedata de o decizie de impunere din oficiu
si de un titlu executor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire anaf flodan flodan Buna ziua. Acum 6-7 luni ANAF a ordonat o poprire pe contul bancar al unei persoane fizice (pentru CASS recalculat din anii anteriori) in urma careia banca a ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu anaf popa_stefan popa_stefan va rog cu un sfat la urmatoarea situatie: In anul 2010, luna iulie, am platit a amenda administrative in suma de 750 lei catre anaf.In luna nov.2011 anaf ... (vezi toată discuția)
Poprire cont Alexandruhorea Alexandruhorea Buna ziua, As avea si eu o problema, poate ma puteti ajuta. Am primit o adresa de la ANAF prin care m-au instiintat ca au infiintat poprirea pe contul meu ... (vezi toată discuția)