avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire cont

Buna ziua,
As avea si eu o problema, poate ma puteti ajuta.
Am primit o adresa de la ANAF prin care m-au instiintat ca au infiintat poprirea pe contul meu unde primesc salariul de la o administratie publica locala. Mai precis este vorba de o scontributie CASS datorate de persoane care realizeaza venituri din activ. independente si persoane care nu realizeaza venituri. (din 2009 pana in 2015).
Eu mai de mult am avut o autorizatie PF dar cu care nu am lucrat nici o data, nerealizand nici un venit, dupa cum imi aduc aminte acesta firma a fost radiata in 2011.
Am inteles ca inaintea popririi cei de la ANAF ar fi trebuit sa ma instiinteze asupra faptului ca vor infiinta poprire pe contul meu. A doua chestie este ca eu nu vreau sa platesc CAS pentru acea perioada din moment ce niciodata nu am fost la medic, nu am cerut nimic de la stat in acest sens. Nu am realizat nici venit de ce sa platesc retroactiv?
Spuneti-mi va rog ce pot face? In cel mai rau caz voi actiona ANAF-ul in judecata, dar inainte de asta pot sa fac o cerere catre ANAF in care sa precizez aceste lucruri? Va rog sa-mi dati un sfat.
Cealalta problema este blocarea contului cu salarii. Ma poate obliga administratia locala sa primesc salariul pe cont? Pot cere sa primesc salariul in mana?
Ce se intampla daca eu fac un alt cont bancar pentru salariu, ANAF-ul va bloca si acel cont?
Va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2015
Alexandruhorea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandruhorea , utilizator 12:59, 7 Octombrie 2015
Nu va obliga nimeni sa primiti salariul in cont, puteti sa cereti la angajator sa-i trimita prin posta sau sa vii dea prin casieria societatii. In oricare din cazuri nu scapati pana ANAF-ul nu isi recupereaza creanta. Oricate conturi ati face, tot o sa va puna poprire pe ele. Din 2015 ANAF-ul nu mai trimite adrese catre client sa-i instiinteze ca le blocheaza conturile, iar cei de la CAS asa au procedat din totdeauna.
Am inteles asta, dar este legal sa-mi ceara sa platesc retroactiv din moment ce nu am avut venituri in urma autorizatiei?
Acum ca au blocat contul imi scoate salariul de acolo? Momentan bani nu sunt in cont, cand ajung banii nu voi mai avea acces sau ce se intampla?
In momentul in care intra banii in cont, autotamt se bloceaza suma care trebuie recuperata, suma care intra direct in contul de poprire, restul de bani va raman in contul curent si ii puteti folosi. Dupa recuperarea sumei de catre ANAF, solicitati o adresa catre banca respectiva prin care se mentioneaza ca ati achitat creanta, dupa care mergeti cu ea la banca si cereti ridicarea popririi.
Foarte interesant, am fost la ANAF unde intr-adevar apare ca nu am realizat venituri pe acea autorizatie si m-au rugat sa ma adresez Casei de asigurari pentru ca ei nu ma pot ajuta.
Voi cere o copie dupa actele in baza carora a calculat Casa de asigurari aceasta suma, insa intre timp cred ca voi face o contestatie in instanta ca sa nu treaca termenul de 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe conturi nelyflorea nelyflorea Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)
Poprire alocatie copil patriciab patriciab Buna dimineata In urma cu o saptamana mi s-a pus poprire pe conturile bancare, la solicitarea Anaf, pentru o presupusa datorie la CAS din anul 2012 sau mai ... (vezi toată discuția)
Anaf adresa de instiintare privind infiintarea popririi Irina_sebea Irina_sebea Buna ziua, Am primit in contul online de la ANAF o \"[b]Adresa de instiintare privind infiintarea popririi[/b]\" in format .pdf si contine urmatorul ... (vezi toată discuția)