avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit 5,5% sanatate din tranzactii imobiliare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit 5,5% sanatate din tranzactii imobiliare

Buna ziua,
Azi am primit o citatie de plata de la ANAF precum datorez 34 .000 lei + 16.000 lei penalitati din vanzarea unui imobil din com. Balotesti , jud. Ilfov, in valoare de 590.000 lei la care am platit la vremea respectiva 3% impozit . O parte din bani sau virat catre firma care a solicitat recuperarea unei creante dintr-un credit imobiliar (ipoteca), suma cuvenita mie este de 210.000 lei
Cum pot sa atac aceasta decizie?
Este legal acest impozit de 5,5%?
Pe citatie scrie asa : impunere 34.000 calculata din oficiu si pe o alta hartie penalitati de16.000 lei, cum au calculat suma respectiva?

Data respectiva cand sa incheiat tranzactia a fost in decembrie 2011 si impunerea azi 01.01.2014.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
george-neagu, moderator
Adica, 500 de milioane de lei vechi, ca Popa... E important de stiut daca, la data tranzactiei (2011), aveati un loc de munca, la care plateati CASS. Daca nu aveati e posibil sa fiti bun de plata.

[ link extern ] !
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2014
kres, utilizator
Trebuie sa le faceti dovada ca erati angajat la acea data cu contract de munca.

Faceti contestatie impotriva celor doua Decizii( cea de impunere si cea de penalizari) in care sa solicitati desfiintarea acestora.
Daca nu puteti face dovada ca erati angajat, din pacate cred ca va trebui sa platiti cei 34.000lei desi sunt unele voci din domeniu care sustin ca pe apartamentul proprietate personala, nu ar trebui sa se aplice impozit.

Insa contestati si penalizarile, deoarece nu mi se pare normal sa incaseze penalizari in situatia in care dvs. nu vi s-a comunicat pana acum faptul ca aveti de plata.
Impunerea de penalizari presupune sa fiti rau-platnic, adica vi s-a comunicat obligatia , dar dvs. nu o achitati.
Consider ca este un abuz impunerea de penalizari atata timp cat ei nu au adus la cunostinta oamenilor obligatiile ce le aveau de executat.

Daca nu faceti contestatie in 30 de zile de la comunicare, lucrurile vor ramane asa, fara a mai avea posibilitatea de a actiona in vreun fel.

Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cristinalerch cristinalerch buna ziua redau cazul meu vi as dori sa ma sfatuiasca cineva: acum 3 ani jumate am cumparat un teren in valoare de 100000 de euro pe firma. firma are ... (vezi toată discuția)
Prescriptie debit catre primarie PaulHaiducu PaulHaiducu Am primit de la primarie o somatie de plata, pentru un debit \\"taxa copertina calculata pe perioada 01.01.2008 - 01.08.2008\\", in suma de... lei si majorari ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere anaf la 3 luni dupa ce am stins toata datoria!!! Mihai223 Mihai223 Acum 3 luni am acoperit 100% o datorie pe care o aveam la ANAF, soldul initial si penalizarile si dobanda. Totul a fost acoperit la zi, plata la trezoreria ... (vezi toată discuția)