avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt de telefon si cat de scump se poate plati un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt de telefon si cat de scump se poate plati un moment de slabiciune?!

Buna ziua!
Aseara in jurul orelor 2.00 AM am intrat in incinta unui cazino ,cu gandul de a juca la pacanele!Zis si facut,am jucat am jucat,pana cand pe masuta din dreptul aparatului meu am dat de un telefon mobil,din greseala,nu l-am vazut de cand am intrat,am terminat de jucat punctele,l-am luat si am plecat acasa!Azi m-a sunat pagubitul,care aseara era in sala,juca la alte aparate si mi-a zis sa-i aduc telefonul,administratorul cazinoului aratandu-i intre timp inregistrarile video si implicit cine i l-a luat!I-am dus telefonul si a zis sa-i dau 2 milioane pana maine la 8,ca de nu se duce sa depuna plangere la politie!Mi-am cerut scuze,dar nu s-a lasat induplecat,stiu ca am gresit!Ce sa fac?Care ar fi urmarile?Am 26 de ani,cazier curat si slab de inger,va rog frumos sa-mi dati un raspuns!
Ceea ce ati facut este o infractiune de furt. Daca pagubitul va face plangere posibil sa fiti condamnat.
Nu vreau sa ma disculp,am gresit si o sa-mi para rau toata viata,dar telefonul era pe masa de la aparatul meu,nemafiind la celelate 2 jocuri,din rand cu aparatul meu,cineva si da,stiu ca nu trebuia sa- iau!Ceea ce am facut eu,e echivalentul unui furt de telefon din buzunar,magazin,agresiune sau intimidare?Si la ce condamnare sa ma astept,cu executare?:O
La cum descrieti fapta, e furt din moment ce ati luat telefonul cu intentie de a vi-l insusi pe nedrept, va recomand sa ajungeti la o intelegere cu respectivul.
Cred ca se poate considera macar si fortat ca e vb de un bun gasit daca omul nu mai era la masa cand dvs ati luat telefonul, aveati obligatia sa il predati in max10 zile, ceea ce ati si facut oarecum. Poate ar fi bine sa mergeti la politie inaintea lui si sa ziceti ce s-a intamplat si ca vi se pretinde o suma de bani. Ca va duceti sau nu la politie, as fi de parere sa nu dati bani, puteti avea surpriza sa va mai ceara.
Din punctul meu de vedere este furt clar, mergeti sa incheiati un acord de mediere cu persoana vatamata si asa o sa fiti sigur ca nu o sa va mai pretinda alti bani.

Alte discuții în legătură

Procedura impacarii in cazul infractiunii de furt Narcisa_ Narcisa_ Conform art. 231 alin. 2 CPP cu privire la furt exista si impacarea. În cazul faptelor prevăzute la art. 228,art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c) ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu - furt AndreeaMarin AndreeaMarin Buna ziua, In urma cu ceva timp mi-a fost spart apartamentul, furt in urma caruia m-am ales cu un prejudiciu de X RON. Hotul a fost prins, a venit cu ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii pt furt tia14 tia14 Buna ziua.Acum o saptamana mi-a fost furata din masina o geanta ce continea un aparat foto,mai multe obiective si accesorii.Intamplarea a facut ca hotii sa ... (vezi toată discuția)