avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Amenda Judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Amenda Judiciara

Sunt expert judiciar si am primit o amenda judiciara pentru nedepunerea expertizei la termenul dispus de instanta.
Am depus la dosar o cerere de revizuire a masurii de sanctionare dispuse, cerere argumentata cu documente. Instanta a respins cererea si a dispus depunerea expertizei la urmatorul termen. Am depus expertiza la noul termen fixat, iar instanta a dispus refacerea acesteia recunoscand implicit ca motivele pentru care am fost amendat nu i-mi sunt imputabile.
Am urmatoarele intrebari:
1. Se poate reveni in aceste conditii cu inca o cerere de revizuire?
2. ANAF a emis titlul executoriu. Se poate contesta acest titlu si daca da unde, la ANAF sau la Instanta care a dispus amenda.
3. Ce alte efecte poate produce amenda in afara de valoarea materiala?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:20, 7 Iulie 2014
Buna ziua!
Puteti reveni cu inca o cerere de revizuire ceran in acelasi timp instantei de judecata sa se pronunte expres pe aceasta, nu ambiguu.
Daca doriti sa formuati contestatie la executare, aceasta se depune la Judecatoria in care aveti domiciliul. In afara de prejudiciul material, nu aveti alte inconveniente legate de acesta amenda. Doar ca daca nu vi se va admite cererea de revizuire sau contestatia la executare aceasta amenda va ramane in debitul dvs. fiscal si va trebui achitata odata si odata caci o sa aveti probleme cand veti avea nevoie spre exemplu de un certificat de atestare fiscala sau de un cazier fiscal.
Daca doriti sa evitati pe viitor astfel de situatii, daca nu puteti respecta termenele de depunere a raportului de expertiza este normal si corect, sa anuntati instanta de judecata, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, luate de la registratura tribunalului, cu minim 5 zile inainte de termenul de judecata, anexand documente care sa va sustina punctul de vedere.
Amanand plata amenzii judiciare primite, ANAF poate percepe penalitati (cititi cu atentie adresa primita, ca titlu executoriu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz expertiza contabila judiciara expertcontabilvlad expertcontabilvlad Buna seara. va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti, cine stie, daca pot refuza o expertiza contabila judiciara, pe motiv ca eu sunt foarte implicat in ... (vezi toată discuția)
Amanare depunere raport de expertiza ela30 ela30 Buna seara, Deoarece intre data primirii instiintarii prin posta privind efectuarea unei expertize si termenul de depunere era un interval care nu-mi ... (vezi toată discuția)
Termen expertiza judiciara topografica andadeleanu andadeleanu Va rog sa-mi spuneti, indicand temeiul legal, care este termenul maxim in care expertul judiciar topograf, numit de instanta de judecata, trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)