avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma in faliment, ce se intampla cu CM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma in faliment, ce se intampla cu CM?

Buna ziua,
Sunt in concediu de crestere copil pana in octombrie 2014. Intre timp compania la care lucram a dat faliment si a plecat din Romania (din ce am citit pe internet nu mai e nici in tara de origine). Ce am de facut in cazul acesta? Ce se intampla cu contractual de munca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 8 Iulie 2014
In acest caz, c.i.m. va inceta, situatie in care va puteti depune actele pentru somaj.
Dupa depunerea actelor la somaj, plata indemnizatiei pentru somaj se va suspenda pana la terminarea CCC, urmand a relua la incetarea acestuia.

Legea nr.76/2002 prevede:
Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
g) pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c), e)–i) şi k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
.....
(5) Perioada de suspendare a indemnizatiei de somaj pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, prevazuta la alin. (1) lit. g), face parte din perioada de acordare a indemnizatiei de somaj in situatia in care nu este indeplinita obligatia prevazuta la art. 41 alin.(1) lit. e).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare ajutor de somaj micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, Din 16.08.2012 beneficiez de ajutor de somaj. Am gasit ceva de lucru pe o perioada de 4 luni, cu un contract de prestari servicii. Daca suspend ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj, dupa concediu cresterea copilului lori78 lori78 buna ,as avea si eu o intrebare referitoare la acordarea indemnizatiei de somaj,si anume: sunt in concediu de cresterea copilului ,in care am intrat din ... (vezi toată discuția)
Somaj anditaru anditaru In prezent sunt in somaj,daca ma angajez undeva pot suspenda somajul pt. o perioada de 3 luni?Intreb acest lucru pt. a fi sigur ca nu pierd ajutorul de somaj ... (vezi toată discuția)