avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... societate in insolventa fara evidente contabile
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

societate in insolventa fara evidente contabile

va rog tare mult sa ma ajutati
SRL fara activitate din 2001 , fara sa fi cerut preschimabre CUI, fara bilanturi depuse, fara sa fi cerut suspendarea activitatii , deci lasata cu totul in delasare din 2001 , primeste notificare de la lichidator ca s-a deshis procedura insolventei, ca are datorii de 1500 ron la finante etc.... srl - ul nu are bunuri
ce se poate face, se poate antrena raspunderea administratorului, sau se poate inchide procedura fara plata acestor sume? dar daca societatea nu prezinta documentele cerute in notificare?
ati intalnit situatii asemanatoare?
astept raspunsuri, multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 22:57, 15 Mai 2009
nu cred ca este vorba de procedura insolventei pentru 1500 lei. pragul minim prevazut de legea 85/2006 este de 10000 lei.

cred ca este mai degraba vorba de dizolvare urmata de lichidare, care este cu totul altceva.

daca totusi este vorba de insolventa, dupa cele descrise de dvs. mai sus se poate atrage raspunderea administratorului in temeiul art. 138, alin. 1, lit. d) din actul normativ mentionat mai sus.
am primit incheierea judecatorului prin care se dispune deschiderea procedurii simplificate de insolventa, cred ca ORC a cerut
pe portalul instantelor, ORC apare intimat, iar SRL debitor si un lichidator.
daca SRL nu are bunuri nu se poate inchide procedura potrivit art. 131 din Legea 85? se mai poate antrena raspunderea administratorului?
va rog mult ajutati-ma!
creditorii care sunt? trebuie sa aveti o datorie de cel putin 10.000 lei la un creditor pentru ca acela sa faca o cerere introductiva privind insolventa.

s-a deschis procedura simplificata, banuiesc, in baza art. 1, alin. 2, lit.e) - societăţi comerciale dizolvate anterior formulării cererii introductive

judecatorul sindic poate da o sentinta de inchidere a procedurii, dar numai dupa prezentarea unui raport privind cauzele si imprejurimile ajungerii in insolventa, de catre lichidatorul judiciar. daca in acel raport se demonstreaza ca administratorul se face vinovat, i se poate atrage raspunderea personala, pentru oricare din motivele de la art. 138, alin. 1
Lichidatorul a cerut deschiderea procedurii simplificate de insolventa si in acest caz nu exista un prag minim al creantelor .
Mai mult ca sigur creditor este adm financiara si puteti sa verificati ce datorii aveti ( fisa pe platitor)
Avand in vedere ca suma nu este mare va sugerez sa o achitati.

Alte discuții în legătură

Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)
Faliment cristina.botezatu cristina.botezatu Ma adresez unui avocat sau unui jurist cu experienta. In cazul unei firme cu datorii la bugetul de stat in valoare de 10.000 lei, datorie pe care ... (vezi toată discuția)
Limita plata debit restant insolventa tudor9 tudor9 Buna ziua, Daca o S.C achita debitul restant (intr-o procedura de insolventa) pana la aducerea sa sub pragul minim de intentare a actiunii (30000 Lei), are ... (vezi toată discuția)