avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii directe pe proiect POSDRU
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii directe pe proiect POSDRU

O insitutie publica, partener intr-un proiect POSDRU trebuie sa faca achizitii de produse si servicii ale caror valori sunt sub pragul de 30 000 euro.
Conform Instructiunea 26, GHID anexa 4 , pasii de urmat sunt:
- nota de estimare a valorii contractului de achizitie
- dosarul achizitiei publice
- proces verbal receptie produse
Conform OUG 34/2006 art 19 : Achiziţia se realizează pe bază de document justificativ.
Deci, care sunt pasii de urmat ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: VIUHAH , utilizator 12:00, 14 Iulie 2014
Cf OUG 34, sub pragul de 30 000 E se face achizitie directa pe baza de document justificativ. Acesta poate fi si o simpla factura...

Totusi, cf instructiunilor POSDRU, recomand sa se faca procedura completa: Referat de necesitate, cele 3 NJ, Documentatie de atribuire, model de contract.... adica toata documentatia pe care o faceti pentru procedurile de cerere de oferta, licitatie deschisa, etc. Legea achizitiilor nu presupune acest lucru, fie ca sunteti public sau privat, dar controalele ulterioare (Curtea de conturi) le solicita.

Daca faceti achizitia directa pe SEAP (este cea mai transparenta procedura - si nimeni nu o poate contesta- aveti in vedere imprimarea a inca 2 oferte din ziua respectiva.

Online sau offline, trebuie sa aveti la dosar o oferta completa, si cel putin doua invitatii de participare inregistrate si semnate de alti doi potentiali ofertanti.
Instructiunea 26 a fost abrogata anul trecut prin Instructiunea 65.

Pentru achizitorii care au calitatea de autoritate contractanta (asa cum este cazul si in situatia de fata) se aplica prevederile OUG 34.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota justificativa achizitie directa online(seap) ionelaeugenia ionelaeugenia Buna ziua. Lucrez consilier in cadrul Compartimentului specializat de achizitii la o autoritate contractanta. Ma intereseaza daca la achizitia directa online ... (vezi toată discuția)
Achiziții publice prin cerere de oferta Gabriel V Gabriel V Ce procedura trebuie aplicata pentru atribuirea unui contract de prestări servicii cu o valoare mai mica de 100.000 euro? Trebuie publicat in SEAP? Partea ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa-pasi derulare danatmr9 danatmr9 Buna ziua! As dori sa stiu unde gasesc exact PASII pentru desfasurarea Achzitie directa? De asemenea, as dori sa vad care sunt situatiile cand se poate face ... (vezi toată discuția)