avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Nota justificativa achizitie directa online(SEAP)
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Nota justificativa achizitie directa online(SEAP)

Buna ziua. Lucrez consilier in cadrul Compartimentului specializat de achizitii la o autoritate contractanta. Ma intereseaza daca la achizitia directa online din SEAP este necesara anterior elaborarea unei Note Justificative privind modalitatea de achizitie, justificarea alegerii unei oferte din SEAP, etc? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: flori13 , utilizator 15:35, 1 Noiembrie 2017
Da. teoretic este nevoie de doua note. Una pentru justificarea valorii estimate iar cealalta pt alegerea "procedurii".Am pus ghilimele deoarece achizitia directa fie de pe SEAP fie offline nu este conf. 98/2016 considerata ca fiind o procedura
Multumesc pentru atentia acordata. Dar, teoretic ? Mi-a scapat mie ceva din Legea 98/2016 sau Hot. 395/ 2016? Eu stiu de ... o NJ -elaborata in cazul in care achizitia directa se realizeaza offline ( din afara SEAP). Dar in lege sau hot. nu se fac referiri cu privire la realizarea unei NJ privind modalitatea de atribuire la achizitia directa efectuata prin intermediul catalogului electronic SEAP.

Se subintelege de undeva ca trebuie elaborata NJ privind modalitatea de atribuire la achizitia directa efectuata prin intermediul catalogului electronic SEAP? Multumesc mult pentru interesul acordat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 43. - (1) Autoritatea contractanta are dreptul de a achizitiona direct produse, servicii sau lucrari, in masura in care valoarea estimata a achizitiei, fara TVA, este mai mica decat pragurile valoric prevazute la art. 7 alin. (5) din Lege.
(2) SEAP pune la dispozitia autoritatilor contractante posibilitatea tehnica de a achizitiona direct, prin intermediul catalogului electronic publicat in SEAP, produse, servicii sau lucrari a caror achizitionare intra sub incidenta prevederilor alin. (1).
(3) In cazul in care autoritatea contractanta nu identifica in cadrul catalogului electronic produsul, serviciul sau lucrarea care ii poate satisface necesitatea sau constata ca pretul postat de operatorii economici pentru obiectul achizitiei este mai mare decat pretul pietei sau din motive tehnice imputabile SEAP nu este posibil accesul la catalogul electronic, atunci autoritatea contractanta poate realiza achizitia de la orice operator economic, elaborand in acest sens o nota justificativa.
(4) Achizitia prevazuta la alin. (1) se realizeaza pe baza de document justificativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari-servicii institutie publica - societate comerciala Bdy77 Bdy77 Buna ziua, as dori sa va intreb daca o societate comerciala doreste sa faca un contract de prestari servicii cu o institutie publica, institutia respectiva ... (vezi toată discuția)
Achizitii prin seap stefanbg stefanbg La o unitate de invatamant care achizitioneaza materiale de curatenie, intretinere, papetarie, etc. se pot face achizitii direct de la furnizor si nu prin ... (vezi toată discuția)
Cumparare directa - nota justificativa ContSters15910 ContSters15910 Autoritatea contractanta are obligatia de a elabora o nota justificativa pentru alegerea achizitiei directe, respectiv în cazul unei cumpărări directe este ... (vezi toată discuția)