una dintre metodele cele mai eficiente de invatare/memorare este dezbaterea subiectelor cu alte persoane, sa avem curaj deci :)
la infractiunea lipire de libertate in mod ilegal, art. 205, lit. c- punand in pericol sanatatea sau viata victimei, asta exclude intrebuintarea de violente fizice, nu? aveti exemple prin tratate?
de ex. lipsirea de libertate a unei persoane care avea diabet, aceasta neputandu-si administra insulina pe perioada a mai multor zile se incadreaza aici?
sau neoferirea de hrana, apa?
daca persoana lipsita de libertate este vatamata corporal, atunci cele 2 infractiuni ar fi in concurs, nu?
daca avem lipsire de libertate si vatamare corporala iar victima decedeaza, ce incadrare are fapta si ce pedeapsa? (tinand seama de art. 205 alin. 4 cat si art 195)
La omor calificat la litera e - efectuat de catre o persoana care a mai comis o infr. de omor ori o tentativa in Boroi pg. 24 spune ca ... nu se va retine aceasta agravanta in privinta omorului anterior daca NU exista o cauza justificativa sau de neimputabilitate care are ca efect inlaturarea caracterului penal al faptei.
Eu cred ca acel nu este gresit .. nu mi se pare logic ... voi ce puneti__???
Grile penal
ely25
1. Omorul calificat absoarbe natural:
a. infractiunea de loviri sau alte violente;
b. infractiunea de vatamare corporala;
c. loviri cauzatoare ... (vezi toată discuția)