avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda abuziva
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda abuziva

Buna ziua . Problema este urmatoarea : In urma cu o luna , niste vecini au facut un mic gratar in gradina din spatele blocului . Prin bunavointa unui vecin au aparut cei de la politie care i-au avertizat pe respectivii sa nu mai faca alta data gratar acolo . Vazand aglomeratia creata am coborat din casa sa vad mai exact despre ce este vorba . Politia a mai stat putin dupa care a plecat . Astazi am primit amenda pentru acea data in valoare de 1000 lei fiind eu invinuit ca am facut acel gratar . precizez ca atunci nu am fost legitimat de catre politie si nu a fost intocmit niciun proces verbal de sanctionare . procesul verbal de contraventie este semnat de un agent cu care am avut ulterior o discutie in contradictoriu din cauza unor vecini care ma terorizeaza ...Intrebarea este : cum poate sa-mi dea amenda un politist care nici macar nu a fost sa constate abaterea ( in cazul meu asa zisul gratar facut de mine )? am martori care pot declara ca nu eu am fost protagonistul acelui gratar , adevaratele persoane care au facut , au primit avertisment scris , ei putand declara nevinovatia mea. Consider ca este un mare abuz facut de politistul care a intocmit amenda , el nefiind la fata locului si avand ura pe mine . Inafara de contestarea amenzii in instanta ce pot face acelui politist care da amenzi cum vrea si cui vrea ? multumesc pentru indrumari
Impotriva procesului verbal prin care vi s-a aplicat amenda aveti posibilitatea formularii unei plangeti contraventionale in termen de 15 zile.
Impotriva politistului despre care considerati ca si-a depasit atributiile puteti face o sesizare pe care sa o depuneti la Sectia de politie al carei angajat este.
In situatia in care cele consemnate de politist cu prilejul intocmirii procesului-verbal de constatare a contraventiei se dovedesc a fi adevarate, fiind sustinute , asa cum ati declarat, prin marturiile unor persoane, pe langa posibilitatea formularii plangerii impotriva procesului-verbal de contraventie in vederea anularii acestuia, puteti depune plangere la parchet pentru savarsirea de catre agentul constatator a infractiunii de fals intelectual, fapta prevazuta si pedepsita de art. 321 Noul Cod Penal, potrivit caruia:

"Falsificarea unui inscris oficial cu prilejul intocmirii acestuia , de catre un functionar public aflat in exercitarea atributiilor de serviciu , prin atestarea unor fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului , ori prin omisiunea cu stiinta de a insera unele date sau imprejurari , se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani. Tentativa se pedepseste."
Sigur ca o sa contest acel proces verbal in instanta . Ca sa nu pierd mult timp o sa redactez acasa "contestatia pentru prcesul verbal nr ..." si o sa o trimit prin posta . Unde trebuie trimisa si in cate exemplare ( tribunal , judecatorie ) ?

Plangerea impotriva agentului trebuie facuta la judecatorie ?sau Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova? pentru fals intelectual ? I-mi trebuie numele complet al agentului care a conceput contraventia falsa si in acea plangere detaliez ce s-a intamplat ? Fac plangerea pentru persoana fizica sau cum este procedura corecta . Va multumesc daca ma puteti indruma pentru ca nu stiu cum sa procedez ca sa fie facuta corect . Multumesc

Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Acum am observat ca procesul verbal a fost facut pe 28. 06. 2014 pentru ce s-ar fi intamplat pe 06.06. 2014

Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Fapta si atitudinea politistului este DEOSEBIT de periculoasa ! Omul vrea sa demareze o procedura prin care individul care face RUSINE Politiei sa fie concediat,si sa isi ceara si scuze,public ! Asta e justitie ! Justitia trebuie sa aduca o reparatie MORALA si MATERIALA cetateanului.Ca avocat,asteptam de la dvs. sa il sfatuiti sa faca o PLANGERE PENALA si incadrarea juridica a infractiunilor. Nu o "sesizare"...administrativa ... fara efecte,care lasa sefilor lui spatiu de manevrE.Aici e ABUZ IN SERVICIU,doamna ! E INFRACTIUNE ! Solutia e Plangere Penala la Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel Bucuresti,str.George Georgescu nr.3,sect.4,telefon: 0213370595
""Art. 246 C.P.

Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor

Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.""
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2014
marimice, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum contest un proces verbal de contraventie? hliviu hliviu Buna ziua. Am primit o amenda si vreau sa o contest, insa nu stiu cum... . As fi recunoscator daca mi-ar da cineva un model sau ceva care sa ma ajute in ... (vezi toată discuția)
Proces verbal politia comunitara pneuros pneuros La domiciliul meu au venit doi politisti de la politia comunitara si miau predat un proces verbal cum ca nu miam cosit iarba din fata unui imobil pe care ei ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda abuziva danculionela danculionela Buna. Va deranjez cu trei intrebari ce rezulta din anularea unei amenzi rutiere 1) Ce se intampla cu politistul care iti da amenda rutiera ... (vezi toată discuția)