avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

locuinta r.i.a.l . tatal titular contract de inchiriere . fiul de cand s-a nascut , locuieste la aceiasi adresa cu tatal .devine major si se casatoreste . tatal trece in contractul de inchiriere si nora . dupa aproximativ 3 ani tatal decedeaza . fiul trece contractul de inchiriere pe numele sau si cumpara apartamentul in rate pe 20 ani . dupa 1 an sotii divorteaza , sotul ramanand sa plateasca restul ratelor, si dupa 1 an achita singur toata suma . pana cand sotia a parasit locuinta s-au achitat aproximativ 20 la suta din apartament . sotia nu a muncit niciodata . divortul s-a pronuntat ca fiind din vina exclusiva a sotiei fiind declarata mama si sotie imorala . la partajul care nu s-a facut in timpul divortului si care urmeaza sa se faca ..... ce cote din apartament vor reveni fiecaruia si daca se tine cont de cele aratate mai sus ?!
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 13:25, 13 Mai 2009
pentru o solutie clara si corecta trebuie avut in vedere situatia de fata, pretentiile partilor si solutia pe care o da instanta... pentru a ne pronunta in mod clar e nevoie de toate aceste detalii.
succes
Subiect :RE :partaj
pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort , tot ceea ce sotii dobandesc pe perioada casatoriei se considera bun comun. nu conteaza data la care sotia a parasit domiciliul conjugal, ci data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii prin care s-a pronuntat divortul .
la partaj se va tine cont binenteles , in cazul in care sotia invoca pretentii in privinta imobilului, de cota contributiei fiecarui sot la dobandirea acestui imobil . intrucat sotia nu a avut serviciu si probabil nici vreo alta sursa de venit , si intrucat pe perioada cat au fost impreuna s-a achitat 20% din valoarea imobilului , sotul va dobandi in urma partajului apartamentul , insa exista probabilitatea ca instanta sa-l oblige la achitarea unei sulte catre sotie .
este important daca sotul a achitat restul de 80% reprezentand contravaloarea apartamentului cand inca procesul de divort era pe rol, sau se pronuntase hotararea de desfacere a casatorirei si aceasta a ramas definitiva si irevocabila ??
am achitat restul de 80 la suta in timpul procesului . de fapt eu am achitat toata suma . pe toate chitantele exista doar semnatura mea si procesul verbal de predare - primire a apartamentului s-a facut doar pe numele meu
Subiect: RE: partaj

daca faceti dovada provenientei banilor cu care ati achitat apartamentul, tinand cont de faptul ca sotia dvs nua re si nu a avut un serviciu, este putin probabil sa aiba vreo sansa la apartament.
v-am spus , instanta va poate obliga eventual doar la achitarea unei sume de bani f mica catre sotie , acordandu-va apartamentul dvs .
VA MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament mancipri mancipri apartament proprietate r.i.a.l. in care locuiesc de 15 ani tatal (divortat ) si fiul . tatal este titular de contract de inchiriere iar fiul , colocatar . ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau partaj? mancipri mancipri Buna ziua, Sunt in varsta de 55 de ani.. De la varsta de 12 ani am locuit cu parintii si bunica, cu chirie, intr-un apartament in proprietatea statului ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil nina_edy nina_edy Buna ziua.Am terminat divortul,anul acesta.Am insa nelamururi privind procedura de partaj.Am achizitionat un apartament pe o perioada de 20 de ani de la firma ... (vezi toată discuția)