avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj apartament

apartament proprietate r.i.a.l. in care locuiesc de 15 ani tatal (divortat ) si fiul . tatal este titular de contract de inchiriere iar fiul , colocatar . fiul se casatoreste si tatal trece in contractul de inchiriere si pe nora ca , colocatar . la 3 ani dupa aceasta tatal decedeaza . fiul trece contractul de inchiriere pe numele sau , sotia sa fiind colocatar . fiul primeste bani de avans de la mama sa plateste avansul si cumpara apartamentul in rate pe 20 de ani . fiind casatorit , sotul nu a putut cumpara apartamentul doar pe numele sau . in consecinta , pe contractul de vanzare- cumparare apare si sotia . dupa plata avansului si a 3 rate lunare sotia paraseste domiciliul conjugal definitiv, pleaca la mama ei in alt judet si introduce acctiune de divort . divortul s-a pronuntat exclusiv din vina sotiei fiind declarata mama si sotie imorala , ramanand definitiv. sotia nu a lucrat niciodata nici macar o ora , timp de 4 ani cat au fost casatoriti Sotul a platit chiria pe cand apartamentul era proprietate r.i.a.l. , a platit avansul din banii mamei sale , a platit cele 3 rate pana la plecarea sotiei din salariul sau , a platit aproape 2 ani rate dupa plecarea sotiei , apoi a achitat o singura data cu banii chesch restul de rate pe 17 ani ramasi . procesul verbal de predare-primire a apartamentului este doar pe numele sotului . de atunci au trecut 13 ani si nu s-a facut partajul . in toti acestia ani sotul locuit efectiv in acest apartament , a adus imbunatatiri apartamentului si a platit impozit pe numele amandurora . In cazul dat sotia are vre-un drept la acest apartament ? cum se procedeaza ca sotia sa nu mai figureze in contractul de vanzare-cumparare ?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:34, 21 Septembrie 2009
Apartamentul fiind dobandit in timpul casatoriei este bun comun ambilor soti. ca atare , in caz de partaj , se va proceda in consecinta!B-)
Puteti ajunge la o intelegere cu sotia privind plata unei sulte si atribuirea apartamentului in intregime dvs! Sau puteti sa va judecati dar instanta tot ii va acorda drepturile pe care legea i le confera!B-)
SUCCES!
=D>
sotul poate demonstra cu vreo chitanta , ceva, ca are banii pentru avansul apartamentului de la mama sa?sunt de folos si martori care sa ateste acest lucru si faptul ca doar sotul a contribuit la plata acelui apartament
spiridon vasilica a scris:

sotul poate demonstra cu vreo chitanta , ceva, ca are banii pentru avansul apartamentului de la mama sa?sunt de folos si martori care sa ateste acest lucru si faptul ca doar sotul a contribuit la plata acelui apartament

Chiar daca unul din soti nu lucreaza , se considera ca a contribuit la casnicie , asa ca ia ceva din apartament .

,,Chiar daca unul din soti nu lucreaza , se considera ca a contribuit la casnicie , asa ca ia ceva din apartament .''
De acord cu dumneavoastra. Insa ,una e sa ia 50% din valoarea apartamentului si alta sa'i revina cu mult mai putin.;)
Oricum ii revine mult mai putin. Inteleg ca cele 17 rate au fost platite dupa ce sotia a parasit domiciliul.
Daca poate demonstra si ca a primit avansul de la mama, cota pe care o poate primi sotia tinde spre nesemnificativ.

Alte discuții în legătură

Partaj mancipri mancipri locuinta r.i.a.l . tatal titular contract de inchiriere . fiul de cand s-a nascut , locuieste la aceiasi adresa cu tatal .devine major si se casatoreste . ... (vezi toată discuția)
Partaj mancipri mancipri am locuit cu tatal meu intr-un apartament proprietate r.i.a.l. timp de 30 de ani, tatal meu fiind titular de contract. cand m-am casatorit tata a trecut-o si ... (vezi toată discuția)
Partaj complicat camelia_g camelia_g Părinţii mei au avut o casă care a fost demolată în anul 1984 şi ne-a fost repartizat cu contract de închiriere un apartament cu 4 camere în care am ... (vezi toată discuția)