avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de inchiriere expirat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de inchiriere expirat

Buna ziua, as vrea si eu sa ma lamuresc in legatura cu un contract de inchirere al unui spatiu comercial care a fost valabil 2 ani si a expirat la 1 mai 2009. Am inceput deja demersurile de a semna un nou contract cu propietarul. Sediul social al firmei este chiar acest spatiu comercial care se afla la parterul unui bolc. Problema este ca intre timp firma apare in evidentele Registrului Comertului ca avand contractul de inchiriere expirat! Se poate pune probleme dizolvarii firmei? Sau care sunt consecintele in acest sens? Dupa ce obtin o copie a contractului de inchiriere inregistrata la administratia Fiscala de catre propietar trebuie sa o depun la Registru Comertului ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 12:26, 13 Mai 2009
Da, va trebui sa mergeti la Registrul Comertului sa va prelungiti perioada valabilitate sediu, din pacate, ori de cate ori va expira perioada contractului , la fel va expira si perioada valabilitate sediu. In cazul in care nu depuneti aceasta se poate merge pana la radierea firmei din oficiu, intrucat, o firma fara sediu.....
va multumesc pentru raspuns. Atunci sa inteleg ca nu e nici o problema daca o sa ajung la Registrul Comertului cu noul contract de inchiriere pana la sfarsitul lunii in curs ? Contractul a fost deja smenat urmeaza depus la Fisc.
Mergeti linistit la Registru cxu contractul de inchiriere.Nu se misca lucrurile asa de repede in cea ce priveste dizolvarea unei societati.Dureaza in unele cazuri si ani de zile pana se ia decizia dizolvarii unei societati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua societati comerciale la aceeasi adresa Monicaluis Monicaluis Buna ziua, va rog ajutati-ma cu o lamurire. Am inchiriat prin contract o garsoniera pentru a o transforma in sediu de firma. Avocatul firmei a mers la ... (vezi toată discuția)
Radiere sediu social la registru dupa expirarea contractului de inchiriere eugen82 eugen82 Vreau sa inregistrez sediul social la o adresa pe baza de contract de inchiriere pina la o anumita data. Proprietarul imi spune ca se teme de faptul ca dupa ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract si sediu social mikyangel mikyangel Am un spatiu pe care l-am inchiriat unei firme ,care in baza contractului de inchiriere si-au stabilit sediu social in spatiu meu. Contractul a fost reziliat ... (vezi toată discuția)