avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Doua societati comerciale la aceeasi adresa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Doua societati comerciale la aceeasi adresa

Buna ziua,
va rog ajutati-ma cu o lamurire. Am inchiriat prin contract o garsoniera pentru a o transforma in sediu de firma. Avocatul firmei a mers la Registrul Comertului sa declare noul sediu social al firmei, iar de acolo i s-a spus ca o alta societatea are sediul la aceeasi adresa. Am sunat proprietarul garsonierei care ne-a spus ca acum 4 ani a inchiriat spatiul unei agentii imobiliare *nu-si mai aminteste numele), dar aceasta a plecat de acolo dupa expirarea contractului de inchiriere.
Ce se poate face in acest caz? Putem afla de la Registrul Comertului date despre firma respectiva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmin Sighiartau , Consilier juridic 11:29, 9 Septembrie 2008
Faceti o cerere de unicitate sediul la Reg.Com. si ve-ti vedea ce firma mai are sediul in acel spatiu.
Aruncati o privire in contractul de inchiriere care l-ati incheiat cu proprietarul. Daca nu se specifica faptul ca mai exista o societate pe acea adresa (si probabil ca nu specifica..) cand depuneti actele de schimbare sediu la registru mergeti la termen (in fata judecatorului delegat) cu o declaratie (de preferinta atestata/autentificata) in care sa specificati faptul ca nu ati avut la cunostinta de faptul ca firma X isi are sediu social in spatiul respectiv, atunci cand ati incheiat contractul de inchiriere. Eventual cereti verbal sa se radieze sediul social al acelei firme din registru.
Insa in prealabil ar fi de preferat sa anuntati si asociatii firmei (daca ii cunoasteti) ca veti lua aceasta masura. Daca nu puteti da de ei, puteti incerca direct cu aceasta declaratie. Uneori se accepta. Pentru ca se considera ca sunteti viciat in privinta acestui contract de inchiriere. Nu puteti exercita deplin folosinta bunului iar proprietarul v-a ascuns / ori nu a stiut / acest fapt.
Ma surprinde sa aud asa ceva.#-oExista locatii (apartamente sau garsoniere) in care "incap" 3/4 firme,nu inteleg de ce ati intampinat o astfel de problema.:stunned:
Problema este la Registru din zona , sau la avocatul pe care-l aveti.
Sorry !
Probabil ca vechea firma are sediul social inregistrat pe intregul apartament, nu doar pe o anumita camera din el. Mai mult, fiind vorba aici de o garsoniera, nici nu prea are cum sa se puna 2 sedii pe acest spatiu, in acte si in schite existand o singura camera locuibila.
ionutanton777ro a scris:

Probabil ca vechea firma are sediul social inregistrat pe intregul apartament, nu doar pe o anumita camera din el. Mai mult, fiind vorba aici de o garsoniera, nici nu prea are cum sa se puna 2 sedii pe acest spatiu, in acte si in schite existand o singura camera locuibila.


Daca cel putin o persoana este asociata in toate societatatile comerciale de la adresa respectiva se poate si mai multe, chiar daca spatiul nu permite.

Ar trebui vazut daca nu cumva a expirat sediul pentru srl-ul in cauza si daca da nu vad care ar fi problema.
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2008
Denisa Stanca, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum procedez sa scap de un sediu social corinana corinana Buna ziua, am urmatoarea problema: Am inchiriat timp de un an o garsoniera proprietate personala unei firme cu actionariat grecesc. Ei m-au rugat si eu am ... (vezi toată discuția)
Sediu social si spatiu inchiriat Diana Vladu Diana Vladu Buna ziua! Doresc sa ma lamuriti si pe mine cu cateva explicatii.Cunosc pe cineva care detine o firma cu sediu social in garsoniera unui bloc.De asemenea, ... (vezi toată discuția)
Sediu social expirat mihaela495 mihaela495 In calitate de proprietar am inchiriat unei firme un spatiu pentru stabilirea sediului social. Acel contract de inchiriere a expirat, la ORC firma apare ca ... (vezi toată discuția)