avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere sediu social la registru dupa expirarea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere sediu social la registru dupa expirarea contractului de inchiriere

Vreau sa inregistrez sediul social la o adresa pe baza de contract de inchiriere pina la o anumita data. Proprietarul imi spune ca se teme de faptul ca dupa expirarea contractului nu voi radia sediul la registru.
Ce posibilitati am sa-l asigur ca nu se va intimpla asa?
La registru stiu ca oricum sediul este valabil pina la data terminarii contractului, dupa care daca contractul nu va fi prelungit, in evidenta registrului va aparea "sediu expirat".
Ce probleme ar putea avea proprietarul dupa expirare?
Este posibil sa-i semnez un act prin care sa-l imputernicesc ca dupa expirare sa radieze el sediul la registru?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 14:37, 28 Aprilie 2012
Sigur.
Il mandatati sa se ocupe de documente la Reg Comertului in vederea radierii sediului social din localitatea....str....nr....
Recomand ca imputernicirea sa fie valabila pe o perioada determinata (dupa data expirarii contractului d-vs)
Inserati o clauza in contract, in care specificati ca daca la momentul expirarii contractului nu schimbati sediul, proprietarul va cere instantei ca societatea sa intre automat in dizolvare in conformitate cu art. 237 alin. 1 lit. c din legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale. Acest lucru l-ar putea cere oricum, dar pentru confortul psihic al proprietarului faceti acest demers. Ar fi si varianta unei imputerniciri speciale ca la expirarea contractului daca nu va schimbati sediul, proprietarul sa-l radieze , dar aceasta imputernicire o puteti revoca a doua zi.
Buna seara,

Am un contract de comodat pentru sediu social cu o firma de consultanta, iar acest contract este de 6 luni. Dupa expirarea contractului de comodat, ce se poate intampla daca eu nu mai declar alt sediu social ?

Va multumesc!

Logic a scris:

Buna seara,
Am un contract de comodat pentru sediu social cu o firma de consultanta, iar acest contract este de 6 luni. Dupa expirarea contractului de comodat, ce se poate intampla daca eu nu mai declar alt sediu social ?
Va multumesc!

Registrul Comertului poate formula actiune in instanta pentru dizolvarea societatii pe motiv ca nu sunt indeplinite conditiile legale de functionare, respectiv un sediu social valabil.
Conform art. 237 alin.1 lit. c nu numai ONRC ( registrul comertului) poate sa ceara dizolvarea societatii ci si orice persoana interesata.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere unui sediu expirat de la onrc alina72 alina72 Am cumparat o casa de la o societate comerciala.M-am dus la ONRCB sa declar sediul societatii mele in casa pe care am cumparat-o.La sedinta de judecata , mi ... (vezi toată discuția)
Firma suspendata eusiatat eusiatat Este necesara prelungirea sediului social in coditiile in care el expira in perioada in care firma este suspendata? Registrul Comertului, in conditiile noii ... (vezi toată discuția)
Problema sediu social marius.radu85 marius.radu85 Salutare! Am si eu urmatoarea problema: nu pot inregistra sediul social deoarece exista deja o firma inregistrata in garsoniera mea. Mai pe larg: In ... (vezi toată discuția)