am primti o amenda de circulatie am intrat pe un drum care era cu 2 benzi ( intre timp s-a schimbat e cu sens unic) eu nu am observat ca era cu sens unic pentru ca aveam marcajele vechi cu dublu sens inca pe sosea.
am intrat regulamentar ( conform noului sens unic ), dupa care am parcat , dupa o ora am intors masina si am iesit conform marcajelor, cand am ajuns al intersectie am vazut ca era semnul de interzis, in acelasi timp m-a oprit si politia si mi-a dat amenda ca nu respect semnul de sens unic.
am facut si poze cum ca drumul este marcat cu sens dublu cu sageata pe el dar si cu semn de sens unic.
repet cand am intrat pe el ( am intrat din giratoriu ) nu am vazut ca e cu sens unic, pentru ca avea vecile marcaje pe el.
se poate sa contest amenda, am sanse reale de castig?
daca ar fi sa contest cum anume sa fac, pe ce motiv?
Aveti posibilitatea formularii unei plangeri contraventionale impotriva procesului verbal de contraventie in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia. Aceasta se depune la Judecatoria din localitatea unde a fost constatata contraventia.
Aveti dreptul sa va plangeti, in concluzie, legea va da sanse.
In motivare invocati cele descrise de dvoastra, dar si alte aspecte de fapt si de drept.
Puneti la dispozitia unui avocat procesul verbal de contraventie pt. a primi lamuriri si ajutor de specialitate.
Plangerea contraventionala trebuie motivata in drept (adica trebuie sa indicati articolele de lege pe care se intemeiaza) si in fapt ( adica trebuie sa descrieti situatia ivita si de ce este incorecta sanctiunea primita).
Tocmai de aceea va spuneam si ca este necesar sa luati legatura cu un avocat.