avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident iesire sens giratoriu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident iesire sens giratoriu

Intrasem in sensul giratoriu atunci cand acesta era liber. Circulam cu viteza mica pe banda 1 in acest timp alt autovehicul a intrat in sens din spatele meu imediat dupa ce m-a vazut s-a mutat de pe banda 1 pe banda 2 am circulat o perioada in paralel iar la prima iesire eu am continuat circulatia in sensul giratoriu pe banda mea. Celalalt mi-a taiat calea si m-a agatat cu roata din spate. La politie mi-au dat mie amenda pentru neasigurarea la schimbarea directiei de mers.
Politistul mi s-a parut avand o atitudine cam ciudata necunoscand ca in sensul giratoriu se mai si semnalizeaza directie de deplasare si se da prioritate la schimbarea benzilor.
As avea castig de cauza la contestatie?
Cel mai recent răspuns: reynolds87 , utilizator 11:00, 10 Aprilie 2015
Poate va ajuta videotutorialul de pe [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
Laszlo Bicsak, Alte profesii
Stiu deja de acel filmulet si de acolo reiese ca el ar fi vinovat neacordand prioritate.
Multumesc
situatia era ca in cazul din imagine [ link extern ]

Eu circuland cu viteza redusa pe banda 1 celalalt conducator cu viteza net superioara venind din spatele meu pe banda 2 si taie banda 1 prin fata mea ca sa iasa fara semnal fara nicio atentionare de niciun fel. S-a recomandat ca sofer profesionist.
Totul depinde de marcajul din sens.
In Bv existau anul trecut niste sensuri giratorii cu marcaj elicoidal. Insa de obicei benzile in sensurile giratorii sunt desenate concentric
Deci, daca benzile in sensul respectiv sunt concentrice, atunci nu dumneavoastra sunteti vinovatul. Insa, daca marcajul e elicoidal, dumneavoastra, de pe prima banda, ar fi trebuit sa continuati drumul iesind din sens, ca sa nu schimbati banda.

Ganditi asa, daca desfasuram sensul giratoriu cu benzi concentrice si il transformam in "linie dreapta", obtinem un "bulevard" (drumul cu prioritate) cu sens unic, care are un numar de intersectii cu drumuri secundare (fara prioritate) in partea dreapta. Pe desenul acesta dumneavoastra va deplasati pe prima banda, iar cel cu care ati avut incidentul, pe banda a doua, de unde a virat la dreapta...
In link este o intersectie cu marcaj concentric .
Cine schimba directia de mers pierde prioritatea .
Depinde si de zona impactului. Daca e partea frontala a masinii dvs in partea spate a celeilalte masini cel din spate e de vina . Daca e atinsa numai zona lateral spate a celeilalte masini ,atunci contestati PV in termen de 15 zile .

Alte discuții în legătură

Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)
Accident in sensul giratoriu valentin.gherman valentin.gherman Buna ziua! Aseara am fost lovit in partea stg spate rezultand axa masinii indoita, intr-un sens giratoriu. Eu intram de pe o strada laterala (supermarchet) in ... (vezi toată discuția)