Buna ziua, sotului meu i s-a deschis un dosar civil de catre Directia de evidenta a persoanei avand ca obiect "stare civilă ANULARE ACT". Imi puteti spune ce act ar putea solicita sa fie anulat si din ce cauza?
Serviciul de stare civila poate inainta actiune de anulare documente emise ,in situatia in care
au fost identificate doua acte de stare civila =acte repetate, intocmite la cererea titularului/apartinatorilor ca urmare a inregistrarii aceluiasi fapt =nastere, deces, divort ;
ulterior emiterii celui de-al doilea document ,exista actul reconstituit sau a fost identificat actul primar, intocmit ca urmare a inregistrarii aceluiasi fapt.
Anularea actului de stare civila intocmit neintemeiat ,sau pe baza de acte false ,are loc la cererea serviciului de stare civila emitent - pe cale judecatoreasca.
sau ....posibil cu doua date de emitere diferite , drept urmare trebuie sa fie anulat cel gresit. asta inseamna ca , candva a solicita un alt certificat de nastere in urma pierderii sau deteriorarii certificatului de nastere , si cineva a uitat sa-l treaca in monitorul oficial , si abia acum s-a descoperit.
varianta cu 2 CNP-uri , s-ar fi descoperit de catre politie , cu prima ocazie cand ar fi soliciatat ceva de la sectie...
Va multumesc pentru raspunsuri. Nu am inteles insa de ce, pentru o greseala facuta de ei, tot ei sa-l citeze in judecata. Nu era mai normal sa primeasca o notificare sau ceva de genul asta?
Cnp eronat in buletin ?
mm83
Buna ziua,
am o mare nelamurire privind CNP din buletin. Este posibil ca o persoana legitimata cu buletin de identitate emis in 1983, revizuit in 1994, sa ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit
Naghi Maria
Buna ziua , am si eu o problema daca ma pote ajuta cineva. Am descoperit ca cnp-ul meu este gresit trecut in certificatul de nastere, ziua nasterii este trecut ... (vezi toată discuția)