avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TAGADA PATERNITATII
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TAGADA PATERNITATII

IN TOTDEAUNA AM AVUT DUBII PRECUM CA . COPILULUI MEU " REZULTAT DIN CASATORIE " , NU AR FI AL MEU , DAR TOTUSI LA NASTERE L-AM RECUNOSCUT SI ESTE PE NUMELE MEU . CASATORIA A FOST DESFACUTA DIN VINA EXCLUSIVA A FOSTEI SOTII , FIIND DECLARATA CA SOTIE SI MAMA IMORALA ( IN 4 ANI DE CASATORIE CU MINE A TRAIT CU 11 BARBATI : DOVEDITI IN TRIBULAL) DUPA 14 ANI AM INDICII TOT MAI CLARE CA ACEST COPIL NU ESTE AL MEU . CUM POT AFLA ADEVARUL ? CE POT FACE LEGAL IN ACEASTA PRIVINTA ?
ati fi putut introduce o actiune in tagada paternitatii, in termen de 6 luni de la data nasterii copilului , respectiv de la data cand presupusul tata a flat despre nasterea copilului. In aceasta situatie insa ,aveti o actiune in contestarea recunoasterii de paternitate , care este imprescriptibila extinctiv.
Actiune in contestarea recunoasterii paternitatii, asa cum a spus si colega mea, imprescriptibila- o puteti introduce oricand, nefiind tinut de un termen.
VA ROG , PUTETI SA MA AJUTATI IN SENSUL DE A-MI SPUNE CONCRET CE SI CUM SA FAC ? SE FACE TEST ADN ? CUM PROCEDEZ ?
In primul rand trebuie sa stiti ca faptul ca sotia dvs a mai avut si alte relatii, nu este suficient in a se stabili ca nu sunteti dvs tatal copilului.Este o actiune la care ati avea nevoie si de un avocat.sunt trei expertize carese fac ssi care implica costuri destul de mari, in sarcina dvs, martori, inscrisuri.Vorbiti cu un avocat din orasul dvs.Gasiti avocati in randul consultantilor, selectand orasul din care sunteti dvs.
Subiect :RE;TAGADA PATERNITATII

Cf art 58 alin. c fam recunoasterea paternitatii care nu corespunde adevarului poate fi contestata de orice pers interesarta. Dovada actiunii se poate face prin orice mijloc de proba :inscrisuri, expertiza, martori.
actiunea se depune in dublu exemplar la judecatoria in raza caruia domiciliaza sotia .
tb sa dovediti prin martori ca in perioada conceptiei copilului , sotia a avut relatii extraconjugale cu alti barbati .
puteti cere sa va admita si proba ADN-ului, iar in caul in care ainstanta admite aceasta proba tb sa stiti ca dvs veti suporta costurile .
actiunea este imprecriptibila, iar in cazul in care este admisa , hotararea pronuntata are caracter declarativ, efectele sale producand efecte si pt trecut , incepand de la nasterea copilului .
puteti cere obligarea sotiei la restituirea cheltuielilor de judecata .

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minor mancipri mancipri in urma divortului fetita mea i-a fost incredintata fostei sotii. instanta mi-a stabilit in sarcina mea o anume suma de plata cu titlu de pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea programului de vizita magdai magdai Buna ziua, In anul 2010 am divortat de sotul , minorul mi-a fost incredintat prin hotarare definitiva si irevocabila dar nu inainte de a trece printr-o ... (vezi toată discuția)
Poate renunta la paternitate ? baikomarilena baikomarilena Sunt divortata din 2002 , iar in urma divortului instanta mi-a incredintat mie ingrijirea fetitei care avea atunci 2 ani. Fostul sot a inceput sa ma ... (vezi toată discuția)