avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Scutire plata CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Scutire plata CASS

Buna !
Sunt angajata Ministerului Învățământului din Romania, lucrând ca profesor în Italia, Am permis de sedere permanent ,domiciliu și asigurare medicala în Italia. Din pacate , de un an sunt și pacient oncologic, unde am urmat tratamentul cu citostatice , respectiv radioterapie.
Anul trecut am primit de la fisc înstiințarea de plată pentru Casa de Asigurari de Sănătate Bacău.
Doresc să știu dacă sunt scutită de această plată.
Cu mulțumiri !
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 17:32, 15 Septembrie 2014
Sunteti asigurata la Sanatate, in Romania, in virtutea cetateniei romane. Daca nu ati mai platit, dar ati beneficiat, inteleg, de niste prestatii medicale, in tara, de asta v-a venit nota de plata.
Specific ca nu beneficiez de medic de familie nici asistenta medicala in Romania de 13 ani. Sunt asigurata in Italia.
Chiar daca nu beneficiati, dupa cum sunt scrise Legea Sanatatii nr. 95/2006 si Codul Fiscal, sunteti buna de plata, doar pentru faptul ca v-ati nascut in Romania.

Nu ati specificat clar daca tratamentul oncologic v-a fost facut in Romania sau in Italia si daca ati avut sau nu venituri in Romania, declarate la ANAF, pentru care ati primit decizie de impunere la fondul de sanatate.
Tratamentul oncologic îl fac în Italia. Sunt asigurată medical în Italia.
Sunt angajata Ministerului Învățământului din România lucrând pe teritoriul Italiei, unde am domiciliu stabil și permis de ședere permanent.

De ce trebuie sa plătesc în doua țări ??
Trebuie vazut pentru ce ati primit acea instiintare de plata de la CAS Bacau. Ati realizat vreun venit impozabil in Romania, ati vandut vreun imobil, auto, ceva? In ce baza v-au trimis acea somatie?

Alte discuții în legătură

Cass pentru venituri din dobanzi bancare persoana cu rezidenta in italia asbinvest asbinvest Buna ziua ! Sunt persoana cu rezidenta in Italia si cu servici pe baza de contract in Italia , orasul Milano de peste 8 ani de zile iar in Romania , loc. ... (vezi toată discuția)
Renuntare asigurare medicala din romania Arianrod Arianrod Buna ziua, Am o nelamurire legata de asigurarea medicala din Romania, despre care stiu ca ar fi obligatorie, dar nu stiu in ce conditii devine facultativa. ... (vezi toată discuția)
Formularul s1 Mihai_Buda Mihai_Buda Buna ziua Sunt resident in Italia de 20 de ani si am pe mama pensionara in Romania. Cateva luni pe an le petrece aici in Italia, as vrea sa va intreb, daca ... (vezi toată discuția)