avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut, proces verbal nesemnat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut, proces verbal nesemnat

Buna ziua!

Azi noapte cand ma intorceam de la munca, m-a oprit politia, chipurile ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, desi eu trecusem pe galben. Dar na.. e cuvantul meu contra cuvantului lor. Mi-au facut proces verbal, mi-au retinut permisul, insa nu am semnal procesul verbal, iar la mentiuni am spus: ''mi se pare ca am simtit un miros de alcool de la agent sau din imprejurimi'' !

In fine..tamtam mare.. au incercat o jumatate de ora sa ma convinga sa nu scriu acest lucru la mentiuni, cu fel si fel de tactici!

A venit un superior, al agentului care m-a oprit, l-a testat si i-a iesit 0 la aparatul alcool test.

Procesul verbal tot nu l-am semnat. M-au amenintat ca imi mai vor trimite acasa o amenda de 1000 ron pentru ca l-am insultat pe politist spunand ca miroase a alcool, dar eu le-am explicat clar, ca am fost FOARTE CLAR spunand ca MI SE PARE, nu l-am acuzat direct.

As vrea sa contest decizia lor, de a-mi retine permisul, si as avea nevoie de ajutor. Si inca o informatie, daca este posibil ca pe viitor sa primesc acasa amenda de 1000 ron daca nu mi-au scris-o atunci pe loc!

Va multumesc

Mentiune: domiciliu buletin: Teleorman, Turnu Magurele
loc eveniment: sector 6, Iuliu Maniu, Bucuresti
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
adipan91, utilizator
Cel mai recent răspuns: kodove , utilizator 07:55, 16 Iulie 2014
De contestat il puteti constesta dar nu stiu cu ce sanse de reusita (aveti macar un martor care sa fi fost cu Dvs in masina?
nesemnarea procesului verbal nu duce la anularea lui si nu va ajuta cu absolut nimic in contestare ba din contra. Pt astfel de cazuri esista martorul asistent care ca comfirma ca ati refuzat semnarea procesului verbal.
Inainte sa contestati, daca-mi permiteti, o sa va pun si eu o intrebare: aveti voie sa treceti pe culoare galbena si sa fortati semaforul?
Nu l-am fortat. In lege scrie clar ca pot trece daca nu pot sa opresc masina in conditii de siguranta. Iar eu aveam 50km/h si 3 metri pana in intersectie, deci nu aveam cum sa opresc masina
Am 2 martori..pietoni care au fost de fata
O sa vin si eu cu argumente. (sa nu credeti ca va indic faptul ca dvs. ati gresit, trebuie sa platiti sau altceva)

Cand semnalul galben apare dupa semnalul verde, conducatorul vehiculului care se apropie de intersectie trebuie sa opreasca cu exceptia situatiei in care, la aparitia semnalului, se afla atat de aproape de acele locuri, incat nu ar mai putea opri vehiculul in conditii de siguranta.


Aveti dreptate cand ati spus ca exista si posibilitatea de a nu putea opri la semnalul galben. Totusi, dvs. vorbiti despre o intersectie, care se afla intr-o localitate. Imi permit sa spun ca limita de viteza era de 50 km/h, dvs. fiind in localitate. Ati spus ca aveati 50 km/h, eu stiu ca atunci cand va apropiati de o intersectie semnalizata, o trecere de pietoni, trebuie redusa viteza, nu tinuta la cea maxim permisa. Dvs. trebuie sa aveti acolo mult mai putini km/h, pentru ca putea sa va sara in fata un pieton pe trecere, putea sa se defecteze semaforul si sa aveti verde in acelasi timp cu cei de pe drumul cu care va intersectati, s.a.
La o prima impresie, dvs. ati fortat semaforul, viteza nefiind corespunzatoare de intrare in intersectie, politia v-a dat amenda intr-un mod corect si acesta nu poate sa fie un motiv de contestatie.

PS: v-am explicat intr-un limbaj mai usor, sa ne intelegem. Va pot aduce si articole din legislatie la ceea ce am spus mai sus.
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
CryTeK, utilizator

Alte discuții în legătură

Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)
Permis retinut - neacordare prioritate trecere de pietoni guitarplayer guitarplayer Pe data de 3.3.2011 ma deplasam dinspre CORA LUJERULUI spre COTROCENI pe bulevardul Iuliu Maniu. Ajung la trecere de pietoni semnalizata, aflat pe banda de la ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului Sinziana_brj Sinziana_brj Buna sa va fie ziua! cunoaste cineva care este procedura sau dupa ce anume se ghideaza agentii rutieri atunci cand opresc un autoturism pt ca ar fi trecut pe ... (vezi toată discuția)