avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Procedura obtinere indemnizatie de handicapat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Procedura obtinere indemnizatie de handicapat

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti care este procedura care trebuie urmata pt a obtine indemnizatia de handicapat pt o persoana bolnava de poliartrita reumatorida seropozitiva gr II, si ce acte sunt necesare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 14:04, 16 Iulie 2014
Initial este necesar sa parcurgeti etapele obtinerii documentelor justificative de la medicul specialist
Ulterior solicitati verificare la comisia de expertiza medicala persoane cu handicap
Daca comisia elibereaza certificat/decizie de incadrare in grad de handicap,urmeaza sa intocmiti dosar la serviciul specializat din primarie ,care va dispune acirdarea drepturilor si facilitatilor prevazute de L nr 448/2006
Succes !
Procedura este oribila deosbit de birocrata trebuie sa va programati la comisia de evaluare persoane cu handicap apoi in interval de obicei o luna trebuie sa aduceti referate de la medici de specialitate din care sa rzultate boala si stadiul de evoluare a acesteia dupa care o scrisoare medicala de la medicul de familie si o ancheta sociala facuta de primarie probabil trebuie adusa si o adevernta de venit luata de la anaf din care sa rezulte ca acea persoana nu are venituri s-au ce venituri are apoi cu toate acesta si cu bolnavul va duceti la evaluarea propriu zisa apoi in 2-3 zile vi se va da certificatul de incadrare in grad de handicap daca nu va convine acesta adica gradul de handicap acordat in puteti contesta la comisia superioara a persoanelor cu handicap contestatia se depune la sediul consiliului judetean de judetul de care tineti pe raza caruia aveti domiciliul .multa bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru handicap anca curtean anca curtean buna mama mea are boala poliartrita reumatoida seropozitiva in stadiu destul de avansat.A fost pensionata in gradul 2 din momentul primirii diagosticului.si as ... (vezi toată discuția)
Am 20 de ani si sunt bolnav de tbc, ce drepturi am? pensie, ajutor social etc nicopuscasu nicopuscasu Buna ziua, am 20 ani neimpliniti si am fost diagnosticat cu TBC, forma MDR( multidrog rezistenta). In prezent sunt internat la Marius Nasta, Sectia ... (vezi toată discuția)
Ajutor de la stat pentru o persoana bolnava !! ALINUKU ALINUKU Salut , as dori sa stiu daca se da ceva ajutor financiar de la stat pentru o persoana bolnava de urmatorul diagnostic: ... (vezi toată discuția)