avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de la stat pentru o persoana bolnava !!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de la stat pentru o persoana bolnava !!

Salut , as dori sa stiu daca se da ceva ajutor financiar de la stat pentru o persoana bolnava de urmatorul diagnostic:
Bronhopneumonie
Septicemie
Insuficienta cardiaca congestiva cls.Nyha IV.
Cardiopatie ischemica silentioasa
Hta gr 3 risc foarte inalt
Diabet tip II insulinotratat
Polineuropatie diabetica
Insuficienta renala acuta
Aritmie extrasistolica ventriculara
Hiperpotasemie
Sindrom cefalalgic
Lombalgie cronica
Obezitate gr 2.
Mentionez ca bolnavul este pensionar si beneficiaza de o pensie de 700 de lei.
Varsta 64 ani si este imobilizata la pat.
Va rog sa ma indrumati daca se poate beneficia de ceva ajutor financiar.
Va multumesc anticipat! .
Cel mai recent răspuns: Vilcu Gina , utilizator 11:47, 19 Iunie 2014
Buna ziua.In primul rand trebuie sa colaborati foarte bine cu medicul de familie si cu medicii specialisti ce au pus aceste diagnostice si sa va lamureasca ei,(medicii),daca aceste diagnostice se incadreaza in lista bolilor ce ar putea sa obtina aviz favorabil pentru obtinerea unui certificat de incadrare in grad de handicap.Daca ei considera ca aveti sanse,vor trebui sa va elibereze scrisori medicale si adeverinte tip,pentru a incepe sa intocmiti dosarul unei persoane cu handicap.Dupa obtinerea acestor scrisori medicale ,trebuie sa mergeti la Primaria localitatii unde este arondata batrana ,la biroul :asistenta sociala si sa solicitati ancheta sociala la domiciliul batranei bolnave,pentru a se dovedi faptul ca batrana este in imposibilitate de a se ingriji ,singura. Dupa aceea, persoana care se ocupa de dosar,cea de la "Asistenta sociala",va va indruma in continuare pentru a putea ajunge la DGASPAH,a judetului in care locuieste persoana bolnava(DGASPAH=Directia generala de asistenta sociala a persoanelor adulte cu handicap),unde trebuie sa se prezinte batrana,cu dosarul absolut complet,in fata unei comisii ce va face o evaluare,dupa care va emite ,in termen de 30 de zile,un certificat de incadrare in grad de handicap(I,II III,cu asistent sau insotitor),dupa care veti primi indemnizatii atat de la Primarie cat si de la CJP,depinde in ce grad de handicap v-a incadrat comisia .Va doresc mult succes,sanatate si multa rabdare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor handicap stefan_gondos1952 stefan_gondos1952 buna ziua cum se poate obtine ajutor de handicap sunt pensionar de drept sunt operat de hernie disc an 1997 si 2009 acun iar ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate not47 not47 ma aflu intr o situatie delicata .am urmatorul diagnostic,cardiopatie ischemica forma dureroasa,anginapectorala agravata,stenoza acx si ... (vezi toată discuția)
Ce beneficii au angajatii care sunt si incadrati intr-un grad de handicap ? gabrielcpg gabrielcpg Am 52 de ani si diabet zaharat tip I - insulino dependent de 31 ani. Nu am solicitat niciodata ceva de la protectia sociala sau alte comisii. Am dobandit in ... (vezi toată discuția)