avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Profit reinvestit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Profit reinvestit

va rog sa ma lamuriti si pe mine referitor la acesta scutire de profit,la ce avem scutire daca cumparam liesing mijloc de transport (tiruri si remorci pt tiruri) avind in vedere ca ob principal de activitate a firmei este transport de marfuri intern si international
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:52, 18 Iulie 2014
Potrivit Cod fiscal:

ART. 19^4 Scutirea de impozit a profitului reinvestit (în vigoare din 1 iulie 2014)

(1) Profitul investit în echipamente tehnologice - maşini, utilaje şi instalaţii de lucru - astfel cum sunt prevăzute în subgrupa 2.1 din Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, folosite în scopul desfăşurării activităţii economice, este scutit de impozit.


Potrivit Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe:

sugrupa 2.1. ECHIPAMENTE TEHNOLOGICE (MAªINI, UTILAJE ªI INSTALAŢII DE LUCRU)

Ce ati mentionat d-voastra:
mijloc de transport (tiruri si remorci pt tiruri)
este la 2.3. MIJLOACE DE TRANSPORT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profit reinvestit me.elena me.elena Buna ziua La o societate de transport marfa care in perioada 01.07.2014-31.12.2014 a inregistat un profit brut in valoare de 159.000 lei se considera profit ... (vezi toată discuția)
Profit reinvestit mariamagdalena.moldovanfarcas mariamagdalena.moldovanfarcas m-ar interesa daca mai pot reinvesti profitul de pe 2017,platind avans la cumpararea a 2 tiruri noi chiar daca de la 01.01.2018 sint nevoita sa trec la impozit ... (vezi toată discuția)
Profitul reinvestit Jorjboros Jorjboros Cum se aplica regula profitului reinvestit in cazul achizitionarii(pentru o firma de transport marfuri)a unui autotractor second hand din Germania? (vezi toată discuția)