avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Profitul reinvestit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Profitul reinvestit

Cum se aplica regula profitului reinvestit in cazul achizitionarii(pentru o firma de transport marfuri)a unui autotractor second hand din Germania?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:57, 12 August 2015
Conform Cod fiscal scutirea se aplica pentru:

ART. 19^4 Scutirea de impozit a profitului reinvestit

(1) Profitul investit în echipamente tehnologice - maşini, utilaje şi instalaţii de lucru - astfel cum sunt prevăzute în subgrupa 2.1 din Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, folosite în scopul desfăşurării activităţii economice, este scutit de impozit.
.....
(8) Prevederile alin. (1) se aplică pentru echipamentele tehnologice considerate noi, potrivit normelor de aplicare.
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profit reinvestit bulzanv bulzanv va rog sa ma lamuriti si pe mine referitor la acesta scutire de profit,la ce avem scutire daca cumparam liesing mijloc de transport (tiruri si remorci pt ... (vezi toată discuția)
Profit reinvestit me.elena me.elena Buna ziua La o societate de transport marfa care in perioada 01.07.2014-31.12.2014 a inregistat un profit brut in valoare de 159.000 lei se considera profit ... (vezi toată discuția)
Profitul reinvestit p_daniel p_daniel Buna ziua, O firma cu cod CAEN 6201 (realizarea de soft la comanda) poate beneficia de scutirea impozitului pentru profitul reinvestit pentru achizitia de ... (vezi toată discuția)