avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere dupa terminarea liceului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere dupa terminarea liceului

Fiica mea a obtinut in instanta prin sentinta civila(ramasa definitiva si irevocabila in iunie 2014) pronuntata in aprilie 2014 majorarea pensiei de intretinere la 1/4 din venitul lunar net al paratului cu incepere de la data introducerii actiunii( noiembrie 2013) si pana la terminarea studiilor, dar nu mai mult de implinirea varstei de 26 de ani. Pe lunile noiembrie si decembrie avem adeverinta cu venitul net realizat de tatal ei, insa din ianuarie si pana in prezent nu, iar tatal refuza sa ne aduca la cunostinta veniturile sale, in sentinta specificandu-se ca are 1400 lei( nu s-a facut dovada, iar reclamanta nu a cerut emiterea unei adeverinte de venit bazandu-se pe incredere, ca tatal ei declara venitul real). Pe luna mai, tatal a trimis 350 lei( reprezentand 1/4 din venitul declara de catre el), iar in lunile iunie respectiv iulie a trimis 150 lei respectiv 100 lei, sume reprezentand parte din suma ce trebuie platita retroactiv. Am incercat sa aflam de ce trimite doar atati bani si ne-a comunicat ca nu este obligat sa plateasca pensie de intretinere in aceasta perioada, avand in vedere ca fiica mea a terminat liceul. Va rog sa imi spuneti daca este legal refuzul sau de a plati in conditiile in care fiica mea dupa promovarea examenului de bacalaureat s-a inscris la facultate si a fost admisa.
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
oszi, utilizator
legalizati hotararea si adresati-va unui executor judecatoresc pt a pune hotararea in executare
hotararea este legalizata din 16 iunie..
vreau sa stiu daca este specificat prin vreo lege ca pe timpul vacantei dintre liceu si facultate nu se plateste pensia de intretinere,deoarece tatal fetei a afirmat ca a vorbit cu avocata sa si s-a documentat de pe internet (?!?) ca nu este obligat sa plateasca decat dupa ce incepe facultatea
mergeti cu hotararea la executor, i se infiinteaza poprire pe salariu si veti primi pensie lunar, asa cum a stabilit instanta, luna de luna de la introducerea cererii pana termina studiile.
Copilul ( chiar si major fiind) nu are obligatia sa se angajeze pe perioada vacantei.
Daca in hotarare scrie ca trebuie sa plateasca de la introducerii actiunii pana la terminarea studiilor dar nu mai tarziu de 26 de ani, atunci asa trebuie sa plateasca.
Daca avea dreptul la pauze de intretinere era specificat in hotarare.
multumesc tuturor pentru sfaturi

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere neplatita budiulmariabeatrice budiulmariabeatrice Buna seara ! Dupa divortul de acum 10 ani cei doi copii ai nostri ,acum minorul in varsta de 17 ani respectiv studentul de 20 ani , au ramas in custodia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pe durata vacantei anca.irina anca.irina buna ziua!as avea o intrebare am implinit 18 ani si acum sunt studenta(la o forma de invatamant de stat)tatal meu nu este de acord sa-mi acorde pensie ... (vezi toată discuția)