avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cont Facebook dezactivat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cont Facebook dezactivat

Buna,in data de 18.07.2014 m-am trezit cu contul facebook dezactivat,am trimis e-mail la facebook incercand sa aflu de ce mi-au dezactivat contul la care mi-au raspuns in urmatorul fel:
Hi,

We’ve determined that you are ineligible to use Facebook. To learn more about Facebook’s polices, please review the Facebook Statement of Rights and Responsibilities:
Unfortunately, for safety and security reasons, we cannot provide additional information as to why your account was disabled. We appreciate your understanding, as this decision is final.

Ma simt oarecum...discriminat si tratat ca un terorist...pentru siguranta si securitate nu poate sa-mi spuna de ce contul meu a fost dezactivat.Cred ca am tot dreptul sa stiu,sa fiu instiintat daca cumva am omis o greseala,o eroare...ceea ce nu prea cred,nu sa ma trezesc din bun senin cu contul dezactivat.Consider ca asa ceva nu este corect,mi-am pierdut toate pozele mele care...sunt pozele mele personale,poze si date care ar putea fi folosite de facebook in alte scopuri(dupa cum am citit recent un articol despre ei) si ca orice utilizator de facebook,are o pasiune,un joc...un joc pe care-l...sau mai bine zis l-am folosit neincetat,zilnic timp de 2 ani,am ajuns la un nivel ridicat si acuma sa pierd totul???oare ma despagubeste facebook-ul pt pozele pierdute,pt prietenii pierduti,pt timpul pierdut pana acuma pe acest site?? as avea ceva de castigat daca-i actionez in judecata?Eu sunt in Austria de 7 ani,fata si sotia sunt in Romania, le am amandoua la prieteni pe facebook,tatal meu la fel,vb zilnic cu ei...acuma am pierdut tot,tatal meu m-a sunat azi disperat...ce s-a intamplat ca nu ma mai poate contacta pe facebook.Va rog daca se poate...sa-mi da-ti un raspuns ca sa stiu ce as putea face pentru ca nu am de gand sa renunt asa usor.
Multumesc anticipat si va doresc numai bine.
Cu stima si respect GionyLinz-Austria.
Cel mai recent răspuns: bog1998 , utilizator 12:51, 28 Aprilie 2021
Foarte curios.Trebuie să vedeți dacă nu ați încălcat cumva regulamentul.Presupun că au o politică restrictivă în a oferi explicații logice. Cred că, în măsura în care ei spun că este decizia finală, trebuie să fie destul de grav.Î
Acționarea în judecată ar putea fi costisitoare.Dacă dvs. considrați că merită, puteți încerca.
Nu vad rostul sa actioneze in instanta... care e motivul? Facebook inchide conturi care incalca grav regulamentul.
In al doilea rand, pe ce motiv poti spune ca acea pagina iti apartine? Faptul ca ai 2-3 poze si ca ai un cont? Asta nu inseamna ca ai drepturi asupra acelui cont, ceea ce rezulta si din regulamentul facebook-ului.
Ati accesat in ultimul timp fisiere trimise pe chat? Daca da, atunci este posibil sa fi luat un virus care a transformat contul dvs....adica in loc de nick-name-ul dvs. aparea "Facebook service" si in loc de avatarul ales, aparea un avatar care continea un desen al f-ului, emblema facebook. Toti cei care au patit astfel au avut conturile dezactivate intrucat au fost raportate de alti utilizatori (in cazul dvs. cu siguranta de catre colegii de joc).
Nu am cont de facebook, dar o cunostinta a patit astfel si a trebuit sa explice prin 3 note explicative, ca personal nu a intreprins nimic care sa aduca atingere politicilor FB.
Intrebati familia daca a observat schimbari in contul dvs. inainte de dezactivarea lui.
Mai exista si explicatia legata de friendship request pentru game, care poate duce la dezactivarea definitiva (ati trimis in mod repetat invitatii utilizatorilor pe nu ii cunoasteati pentru a deveni teammate in joc)...Sau poate ati intrat in cont de pe IP-uri diferite? Am inteles ca politica din ultimul timp a FB este de a "scapa" de conturile care intra numai pe jocuri.
Poate fi o idee ca sotia sa trimita un request catre FB support-team si sa solicite activarea contului dvs. intrucat este cel mai uzitat mijloc de comunicare al familiei, avand in vedere distanta.
Intradevar asa cum sutine @CryTeK, contul FB nu va apartine, dar incercati sa le castigati bunavointa, apeland la intelegerea lor.
Multumesc,nu am facut nimic din cele relatate de dvs,nu am trimis cereri(nu obisnuiesc asa ceva)folosesc zilnic facebook-ul pt a conversa cu prietenii,cu familia si un singur joc,nu incarc materiale interzise de politica lor,nu am facut reclame,distribui ce distribuie toata lumea.Am incercat si trimit in coninuare e-mail-uri la ei pt reactivare dar...vad ca nici macar bunavointa nu au...ca sa raspunda.Pt a dezactiva un cont,trebuie sa exista un motiv si le-am cerut repetat sa-mi spuna motivul sau poate greseala mea dar...nici un raspuns,ma simt oarecum lezat de aceasta problema,sunt utilizator de faebook de ani de zile si acuma am pierdut totul,familie,prieteni,poze,etc...
Ca sa fac alt cont...nu e greu dar nu voi mai avea nimic,trebuie sa o iau de la inceput...si asta dureaza.Multumesc oricum pentru raspuns.
Toata stima.
Apropo,o mica paranteza referitor la...viteza de 2 Mb,am facut in Ianuarie un abonament la o firma,29,90 euro pe luna la o viteza de 30 Mb/s dar...am avut o viteza de 0,2 Mb/s,deci va dati seama ca pt mine...2 Mb/s era un lux?:D
Oricum m-am certat rau cu ei pt ca au facut reclama falsa pe internet,am facut screenshot la toate reclamele si abonamentul facut online si inca nu am terminat cu ei,este inadmisibil sa platesc 31 euro lunar,pt o viteza de 200 Kb/s,in final mi-au shimbat abonamentul,si am primit o viteza...putin mai mare,nici decum cea precizata de ei...pe motiv ca,citez..."nu putem face nimic,sunt prea multi abonati in zona unde locuiesc eu"...acuma astept urmatoarea factura,apoi am sa-i actionez in judecata.Mentionez ca firma respectiva e in Austria...deci nu doar in Romania sunt proleme.

Alte discuții în legătură

Poza distribuita pe facebook bandi_tamas21 bandi_tamas21 Buna ziua. In data de 10.07.2014 am gasit o poza pe facebook in care apare o doamna pe jumatete dezbracata plimbanduse in mijlocul drumului,poza pe care am ... (vezi toată discuția)
Am creat un joc de tip aplicatie care a fost acceptat in google ... tratiousemainapeniumiceat tratiousemainapeniumiceat Am creat un joc de tip aplicatie care a fost acceptat in Google Play acum 4 luni. Am adaugat acelasi joc pe Facebook si am primit 2 email-uri de la ei in ... (vezi toată discuția)
Recuperare cont dezactivat de facebook Ana2016 Ana2016 Pe 4 sept.2019 am postat cateva poze cu haine de pe un site , altul decat cel care mi.a raportat profilul.Pe 24.10.2019 facebook mi-a dezactivat contul pentru ... (vezi toată discuția)