avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, testament

Soacra a murit anul acesta in februarie. Socru a murit in 1993. In anul 1996 s-a facut titlurile de proprietate. Pentru ca nu s-a facut succesiunea, dupa socru, casa curtea si gradina a fost trecuta pe titlul de proprietate a soacrei.
Anul trecut soacra a facut un testament in favoarea noastra, a mea si a sotului.De si are inca un fiu care locuieste in alt judet.
La notar ni sa spus ca trebuie sa se faca succesiunea dupa socru, ca si cumnatul sa poate mosteni, ca casa au construit-o impreuna.socru cu soacra.
De-si dupa titlu de proprietate casa , curtea si gradina au fost intabulate pe numele soacrei in cota de 1-1 parte, cumnatul a mostenit dupa socru 3-8 parti, dar culmea a mostenit si dupa soacra 2-8 parti.
Intrebarea este daca acest lucru este legal? Daca cumnatul mosteneste dupa soacra de ce a trebuit sa se faca succesiune dupa socru ptr 1200 lei, cind pe numele lui nu este intabulat nimic?

Cel mai recent răspuns: elisabeta propszt , utilizator 20:59, 22 Iulie 2014
Asa cum v-a spus notarul la care ati fost , trebuia facuta si succesiunea dupa socru . Chiar daca titlu de proprietate pentru pamant a fost emis pe numele soacrei, acesta fiind decedat la momentul emiterii titlului, socrul a fost proprietar pe 1/2 din locuinta, de aceea trebuie dezbatuta succesiunea dupa el pe jumatatea lui de locuinta.
Dar daca a mostenit dupa socru, mosteneste si dupa soacra, chiar daca noi avem testament? Nu ar fii trebuit sa mearga in instanta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune s.o.s. elisabeta propszt elisabeta propszt Acum 29 ani cind m-am maritat soacra ne-a promis casa , curtea si gradina mie si sotului meu. Anul trecut am vrut sa rezolvam hartiile legal sa ne punem casa ... (vezi toată discuția)
Eroare, sau nu, a notarului public elisabeta propszt elisabeta propszt Acum un an mi-a murit soacra, lasand un testament in favoarea mea si a sotului. actele de intabulare au fost facute pe soacra 1/1 parte. Socrul a murit in ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe ... Erika087 Erika087 Bună dimineața! Pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe 19 mai 2023 soacra mea a decedat, pe 12 februarie 2024 a decedat soțul meu, iar pe 28 februarie ... (vezi toată discuția)