Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract/evacuare ?

Buna ziua.
Ca urmare a neplati chiririei datorate catre societatea noastra am deschis o actiune in instanta in vederea rezilierii conventiei/ evacuraii paratei- persoana juridica. S- a admis actiunea si sentinta a ramas definitiva, fiind in acest moment la executor care urmeaza sa o evacueze.
Intre timp, s-a interesat de acel spatiu o firma foarte serioasa care ar fi dispusa de o cesiune a contractului intre ea si parata, platind in numele paratei toate debitele ce le are fata de noi, parata nemaidesfasurand activitate de 3 luni, avand in spatiul comercial mobilier, insa refuzand pur si simplu predarea lui.
O cesiune a contractului nu poate avea loc dupa parerea mea, instanta constatand rezilierea lui, iar acel spatiu se scoate doar prin licitatie dupa ce intram in poseia lui efectiva, chiar daca pierdem o suma de bani destul de mare (doua sute de milioane - lei vechi) pe care firma despre care am vorbit ar fi dispusa sa-i achite. Pt acesti bani parata are deschis o actiune separata aflata pe rol nestiind daca ii vom putea recupera vreodata de la aceasta.
Considerati ca din punct de vedere juridic e corecta gandirea mea?
multumesc
Cel mai recent răspuns: aum300 , utilizator 19:20, 23 Iulie 2014
Art.1315 NCC permite cesiunea drepturilor şi obligaţiilor deţinute de una dintre părţi (cedent) către un terţ faţă de momentul formării contractului (cesionar), terţul devenind astfel parte în contract şi urmând a avea o relaţie contractuală cu co-contractantul iniţial (contractantul cedat).

Condiţiile de bază ale cesiunii contractului sunt ca (1) prestaţiile să nu fi fost încă integral executate şi (2) contractantul cedat să consimtă la cesiunea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea contractuala - contracte cesionate Herra_ Herra_ Ma intereseaza daca societatea care a dat spre executare contractele ( contracte pe care le-a castigat in licitatie publica) mai are vreo raspundere, si pana ... (vezi toată discuția)
Subiect: cesiune antecontract vanzare-cumparare lala2011 lala2011 Subiect: cesiune antecontract vanzare-cumparare situatie: vanzatorul cesioneaza unui tert , nu se semneaza vreun act intre cumparator si tert . intrebare : ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta anterior deschiderii procedurii insolventei Dorutza Dorutza Ce se intampla cu un contract de cesiune de creanta incheiat anterior deschiderii procedurii insolventei cedentului (cu 40 de zile inainte de deschiderea ... (vezi toată discuția)