avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Just titlu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Just titlu

Se poate va rog sa imi spuneti daca in urmatoarea situatie avem de a face cu just titlu sau nu:

"A" detine un apartamentul nr. 26 din strada Tei bloc C sc 5. Acesta il vinde lui "B" prin contract de vanzare cumparare. La notar, in contract se strecoara o eroare materiala in sensul ca se mentioneaza apartamentul nr. 22 in loc de nr.26.

Poate fi considerat acest act just titlu?

Speta: B cumpara de la A in 1970 si constata eroarea dar nu face nimic.
In 1971 apartamentul nr. 22 se vinde catre un cuplu tanar care decide sa plece din tara la scurt timp lasand in grija acest apartament vecinilor de deasupra de la nr. 26. Acum vecinii de la nr. 26 ocupa si nr.22 si doresc sa il dobandeasca prin uzucapiune.


Alte discuții în legătură

Care puteti a-mi oferi o lamurire? teodosie113 teodosie113 Coproprietatea este valabila si in cazul cand trei persoane sunt proprietare pe cate un apartament, situate in aceeasi cladire? In cazul dat este posibila ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre spatiu mansarda Son_2020 Son_2020 Buna ziua, anul trecut am achizitinat un apartament la mansarda cu supratafata de 47.32 mp. compus din hol, baie, bucatarie, camera, dormitor, balcon si podul ... (vezi toată discuția)
Multumesc celui care imi ofera o lamurire teodosie113 teodosie113 Buna seara tuturor Nu sunt expert in materie si sunt bulversat total. De profesie sunt teolog. Iata care este problema mea In anul 1998 am cumparat ,, casa ... (vezi toată discuția)