avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Afacere sau catuse ?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Afacere sau catuse ?

de curand am primit prin posta romana un colet (plic) in valoare de 37 lei de la nu stiu ce site ... coincidenta a fost ca in urma cu cateva zile comandasem o carte si se apropia de suma pe care ma asteptam sa platesc pt carte. in colet era nu stiu ce voucher la nu stiu ce aberatii. acum intrebare : se poate trimite un colet pe o adresa facuta publica cu conditia sa se specifice in mare ( de ex. o boneta sa intre in categoria " echipament steril de uz stomatologic ") ce este in colet fara ca cineva sa fi comandat acel produs ... cu atat mai mult sa fie un pret de 200 de ori mai mare sau poate fi considerata o actiune care incalca anumite legi de natura penala ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:02, 25 Iulie 2014
Ati primit un produs sau un voucher? Sau si una si alta? Ca nu prea inteleg despre ce e vorba.
Returnati-l sau daca asta implica niste cheltuieli pe care nu vreti sa le faceti contactati-i si spuneti-le ca nu aveti nevoie de ce e in colet, e produs nesolicitat si daca il vor inapoi il expediati insa cu plata cheltuielilor postale ramburs (in sarcina lor).
Nu uitati sa le cereti sa va stearga datele personale din baza lor.

Nu e caz penal, e de competenta ANPC.
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2014
Ares-3, moderator
eu asteptam o carte , intre timp am primit si " coletu " cu acest voucher care nu avea nici o legatura cu coletul pe care il asteptam , intamplarea a fost sa fie sa astept si o carte si sa ma duc la posta sa ridic " coletul" cu un voucher . pe mine mai mult ma interesa daca este legal ca eu persoana fizica sa ma uit pe internet dupa nume si adrese facute public si sa le trimit un colet cu un produs la un super pret . mai exact vreau sa trimit un colet celor care mi au trimis voucherul cu un pret exorbitant . este legal sau ma capat cu bratari ?
:duh:
Ati platit 37 de lei pentru un voucher si in loc sa il returnati si/sau sa ii reclamati la ANPC vreti sa le trimiteti un colet cu plata ramburs si plus va asteptati sa il ridice? Va fi doar inca o teapa pe care de data asta o sa v-o dati singur, veti plati cheltuielile de expediere degeaba.
Cu catuse v-ati alege doar daca ati pune in colet o bombiţă sau niţel praf de antrax.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retur mediashop Gicu b Gicu b Buna ziua,am si eu o problema si nu stiu cum o pot rezolva deoarece cand am facut returul la un produs de la mediashop am pus in colet si contractul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de retur al unui produs defect cristiulian cristiulian Buna ziua, Am o nelamurire in privinta unei comenzi facuta cu ceva timp in urma, la distanta. Dupa o prealabila consultare telefonica si citirea ... (vezi toată discuția)