avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inventie Solicitata dar nu Acordata in US
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inventie Solicitata dar nu Acordata in US

Vreau sa fabric un produs in US si in cautarile mele despre Patente am gasit ca cineva a solicitat in 2003 in US un Patent asemanator cu produsul meu.

Patentul nu este momentan acordat doar platita pe urmatori 8 ani pentru Solicitare.

Am gasit urmatorul paragraf despre Patente solicitate:
(3) TIME LIMITATION ON OBTAINING A REASONABLE ROYALTY- The right under paragraph (1) to obtain a reasonable royalty shall be available only in an action brought not later than 6 years after the patent is issued. The right under paragraph (1) to obtain a reasonable royalty shall not be affected by the duration of the period described in paragraph (1).
[ link extern ]

Asta inseamna ca pot fabrica linistit produsul meu daca au trecut 6 ani de la Solicitarea Patentului?

Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 16:29, 4 August 2014
Pai din cate inteleg patentul nu a fost acordat, deci nu au inceput sa treaca cei sase ani de la acordare. Atentie ca anumite inventii sunt nebrevetabile in SUA (nu se poate obtine patent pentru ele, de ex. perpetuum mobile, BlackLight Process, E-Cat). Vezi [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
tgeorgescu, utilizator
Multumesc Dn. Georgescu,

Deci pot fabrica linistit produsul sau ei au un produs nebrevetabil brevetat partial si nu pot misca nimic?

Noi intelesesem ca daca au depus cererea si au trecut 6 ani fara raspuns inseamna c anu mai trebuie sa le platim nimic (Royality) si putem fabrica linistit produsul..

Multumesc inca o data Dn. Georgescu.
In caz ca se acorda brevetul, cine a depus primul cererea de patent are prioritate. Patentul poate fi protejat national si/sau international, deci in caz ca produceti asa ceva si se acorda patentul ati putea avea probleme in anumite tari. Daca in final nu se acorda patentul, puteti produce linistit ce doriti sa produceti. Pana atunci calea de urmat depinde de protectia acordata acelei aplicatii de patent in tarile UE sau in ce alte tari doriti sa vindeti produsul.

In orice caz, sase ani (sau mai mult) pentru acordarea unui patent mi se pare un termen exagerat de mare, asa ca interesati-va din ce motive nu s-a acordat brevetul (de ex. cererea a fost refuzata de de Oficiul de Patente si acum se judeca in tribunale).
Multumesc inca o data Dn. Georgescu pentru tot ajutorul dumneavoastra.

Inca o intrebare. Cat de asemnator cu un produs patentat pot face un produs atat cat sa nu avem probleme indiferent de situatie?

Multumesc
Protejate sunt inventiile, adica cele idei brevetabile care aduc ceva substantial nou. Micile modificari ale unui produs nu sunt patentabile.

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca urgent ion predescu ion predescu Are cineva o traducere a contractului individual de munca in engleza sau stie cineva unde as putea gasi o asemenea varianta? Multumesc (vezi toată discuția)
Charta traducatorului elena138 elena138 Are cineva textul Chartei Traducatorului (aprobată de Congresul de la Dubrovnik din 1963,şi modificată la Oslo, la 9 iulie 1994)? Multumiri anticipate! (vezi toată discuția)
Legalitatea unui contract de munca din strãinatate mitzuunit mitzuunit Am primit un contract de munca pentru un post de Administrative Assistant de la o firma de recrutare din UK. am cont pe un site de recrutare de acolo si din ... (vezi toată discuția)