avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la mostenire

Eu,fiica dintr-o relatie a mamei mele....mama recasatorita cu un alt barbat care are si el o alta fata....impreuna au o fiica....locuiesc intr-o casa mostenire a acestui barbat de la mama sa......intrebare:ce drepturi revin fiecaruia in cazul mortii mamei?dar a tatalui?eu am vreun drept aici?
Eu locuiesc aici de 7 ani timp in care am facut f multe investitii in speranta ca mi se va face un act pe o jumatate din curte.......pot face o expertiza ceva ca sa-mi pot recupera investitia in cazul in care ma da afara?
multumesc anticipat astept un raspuns urgent

Editat de moderator simonette12- motiv: pct.1.1 din Regulament (nu sunt necesare 7 semne de intrebare)
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 13:12, 10 August 2014
Daca puteti sa dovediti investitiile pe care le-ati facut (facturi, chitante, martori, etc) aveti un drept de creanta pt. suma pe care o va hotari instanta. Spun ,,instanta" deoarece nu cred ca la o adica va veti intelege cu ceilalti mostenitori. Orice leu (mai) investiti faceti-o numai cu acte! Inca ceva : daca moare mama prima, va alegeti cu praful de pe toba. Daca moare primul sotul mamei mai aveti ceva-ceva de mostenit, dar numai dupa ce va deceda si mama. Oricum, ce veti mosteni veti imparti cu cealalta fiica a mamei. Complicata situatie, cum ar spune cineva ,,fluida". E cel putin ciudat sa stii ca depinzi de altul (mai exact de ordinea in care mor cei apropiati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donație, sau ce soluție ar fi potrivită ca să protejez apartamentul mamei de sora mea și de fratele ei? ionica3727 ionica3727 Buna ziua, apelez din nou la competentele d-voastra. Am urmatoarea problema: mama detine un apartament cu 3 camere, in acel apartament locuiesc sora mea si ... (vezi toată discuția)
Buna, se da situatia urmatoare: mama mea s-a recasatorit dupa ... randomjoker randomjoker Buna, se da situatia urmatoare: mama mea s-a recasatorit dupa nasterea mea cu alt barbat (care are o fiica dintr-o casatorie anterioara) Aceastia au dobandit ... (vezi toată discuția)