avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme Ferrari 458 - vs Politia Romana
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme Ferrari 458 - vs Politia Romana

1. Conform codului rutier, sunt obligat sa am montate numere de inmatriculare in locurile special amenajate. Insa ce ma fac in cazul unui Ferrari 458 unde din cauza formei autovehicului am loc doar in spate ? Bag burghiul, trag gauri, lipesc cu scoci ? De altfel daca as monta numere si in fata as fi tot inafara legii, deoarece acele numere nu ar fi in loc omologat.
Pur si simplu nu am unde sau cum sa le montez. Am cautat pe google "458 Romania" si am vazut ca ori nu au numere pe fata, ori poseda numere neomologate (foarte mici).

[ link extern ]

In momentul cumpararii chiar nu m-am gandit ca voi avea asemenea probleme.

[ link extern ] ?

2. Pot sa-mi vopsesc numarul pe capota masinii? Pot sa port numarul in plus (cel pt. fata) lipit de parbriz ?

3. Este legal daca am fost prins circuland cu un ghiveci albastru pus (cu gura in jos) pe masina pt. a imita o sirina de politie si cand am oprit langa politistul cu care am avut anterior probleme i-am zis "Ni no ni no , acuma am si eu girofar, ni no nino?!"

Se inregistreaza prin statie ce vorbesc politistii intre ei?! Sau cand tine statia deschisa si vorbeste cu mine?

4. Ce pot face daca un politist considera ca masina mea face mult prea mult zgomot? In special seara. A trecut totusi revizia tehnica, e in garantie. Dar are 90DB, deseori o rulez mai tare langa cluburi, etc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:28, 5 August 2014
mai greu sunt de justificat (de fapt, imposibil) banii de cumparare Ferrari 458 vs ANAF.
1. Montati o "bull bar" si veti avea loc suficient ptr placuta de inmatriculare.

Intrebati la Ferrari Romania cum puteti fi in legalitate in privinta montarii placutelor de inmatriculare in fata.

2. Puteti vopsi numarul pe capota cu conditia sa fie in concordanta cu culorile numerelor originale. De asemenea puteti purta numarul lipit pe parbriz atat pe exterior cat si pe interior cu conditia sa nu se dezlipeasca. Folositi Poxipol, Superglue sau Bison, daca nu tin, folositi holzsuruburi.

3. Da, este legal. Daca ati fost amendat puteti contesta procesul verbal in termen de 15 zile la judecatoria pe a carei raza de competenta a fost savarsita fapta.

4. Daca circulati pe sosea in mod normal politistul nu poate considera ca face prea mult zgomot.

Daca forjati masina linga cluburi ptr a impresiona pitzipoancele atunci politistul cel rau poate considera ca deranjati ordinea si linistea publica si va poate amenda.

Nu cred ca este o problema sa achitati amenda care este cuprinsa intre 200-1000 lei mai ales ca o puteti achita la 1/2 in 48 de ore, adica nici cat o bere mai fitzoasa.

Lege nr. 61/1991 (republicata 2011), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice

Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

Art. 4. - (1) Contraventiile prevazute la art. 3 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
b) cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevazute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) si 28);
Si eu sunt de parere ca firma Ferrari este datoare sa rezolve problema legalitatii cu privire la circulatia pe drumurile publice si numarul de inmatriculare.

Ati putea chema in judecata si firma Ferrari in caz de proces pentru contestarea amenizii sau chiar si pe cale separata.
La cati bani se achita pe autoturism si sa fi stresat ca nu poti circula legal, pana si Romania se acorda daune destul de rezonabile in astfel de cazuri.
Aveti dreptul de a apela si la avocat daca considerati ca nu va descurcati singur in ceea ce priveste tehnica juridica referitoare la judecata si nici nu ar mai fi necesar sa va prezentati la proces in acest caz deoarece ati fi reprezentat de avocat.
Bine ca ai precizat la punctul 3: ghiveciul cu gura in jos. Daca era cu gura in sus, era legal...
Nu este vorba in ce pozitie era ghiveciul!
Intrebarea este daca era fixat sau nu (cu suruburi, ancore chimice, sudura, etc.) ptr ca putea sa zboare si sa loveasca alti participanti la trafic si atunci cred ca altul era titlul topicului. "accident girofar Ferrari si influenta legalitatii nemontarii placutelor in fata"

Alte discuții în legătură

Fara numar de inmatriculare oltul oltul am scos un nr provizorie iar numerele am uitat in masina prietenului care a mers in germania..nu are roaming,nici nu pot sa aflu numarul....ce se intampla daca ... (vezi toată discuția)
Despre plăcuțele de înmatriculare Alecu29 Alecu29 In cazul in care am pierdut o plăcută de înmatriculare și pun una de carton cu numărul mașinii, se rețin ambele plăcute de înmatriculare sau doar cea ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta AvadaniG AvadaniG Astazi 28.12.2010 am primit o scrisoare prin care am fost anuntat ca am primit o amenda contraventionala pentru ca pe data de 14.10.2010 am circulat pe DN2 km ... (vezi toată discuția)