avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare PJ
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare PJ

Buna ziua,

As dori sa aflu care sunt taxele, impozitele, cheltuielile totale pentru infiintarea unui PJ in domeniul alimentatiei publice.
De asemenea, ma intereseaza sa stiu lunar ce cheluieli apar, si prin aproximatie care este suma (lunara) de care trebuie sa dispun?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 15:12, 2 Septembrie 2014
Buna ziua,

Pentru infiintare, taxele de registru sunt la fel pentru toate societatile, indiferent de domeniul de activitate (aproximativ 550 - 600 Lei), impozite nu se platesc decat cand societatea are venituri / angajati etc.si sunt raportate la acele venituri / salarii. Acum, eu nu am cum sa apreciez cat va va costa sediul, amenajarea lui pentru a-l transforma in restaurant, utilarea etc. (cam multe necunoscute in ecuatia dumneavoastra de mai sus...).

Din nou, o suma lunara de care sa dispuneti.... e cam mult. E necesar sa indepliniti niste formalitati suplimentare pentru obtinerea tuturor acordurilor / avizelor / autorizatiilor pentru un restaurant. Si necesitatea obtinerii unora dintre autorizatii depinde direct de numarul de locuri cu care restaurantul va fi prevazut.

Va recomand sa va stabiliti un plan de afacere concret si apoi sa solicitati sfaturi si opinii. Eventual sa apelati si la persoane specializate care sa va asiste si reprezinte in demersuri.

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un bucatar sa devina persoana fizica autorizata? maxim63 maxim63 Daca ati putea sa imi dati orice informatie legata de practicarea meseriei de BUCATAR CA PERSOANA FIZICA.CEVA DE GENUL CUM ESTE IN ANGLIA;ADICA ... (vezi toată discuția)
S.r.l. , p.f.a. sa i.i. fast-food fast-food ma gandesc sa deschid o afacere : rulota fast-food, care varianta este mai acceptabila privind plata taxelor si a actelor. Rulota nu vreau sa o pun intr-un loc ... (vezi toată discuția)
Forfetare!! galea_m galea_m buna ziua as dori sa aflu ce este forfetarea si cum ajuta ea dezvoltarea soc. comerciale in special cele noi infiintate multumesc (vezi toată discuția)