avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... voluntariatul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

voluntariatul

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutați cu o informație legata de perioada de voluntariat. Vreau sa aplic la un post intr-o institutie publica si conform legii 188/1999 am nevoie de vechime in speciailtatea studiilor de 5 ani. Nu am acesti 5 ani , in schimb am o adeverinta din care rezulta ca am prestat munca voluntara in domeniul respectiv, dar la un SRL(birou de contabilitate si consultanta fiscala). Intrebarea mea este pot sa completez diferenta necesara cu acesta adeverinta? Sau se ia in considerare numai activitatea prestata in ONG ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 6 Martie 2019
Se poate face voluntariat la un SRL?

Nu se poate.ART.3 (C) LG 78/2014""organizatia-gazda este persoana juridica de drept public sau de drept privat, fara scop lucrativ, care organizeaza si administreaza activitati de voluntariat"'
Tot mai multe SRL pacalesc tineri sa desfasoare activitati fara sa fie platiti sub pretext ca voluntariatul costituie vechime in munca...uitand sa mentioneze ca voluntariatul nu se poate face oriunde si in orice conditii.


www.avocatnet.ro/content/art...
@ ada_14

Nu vi se va lua in considerare acea adeverinta, intrucat Lgea nr.78/2014 nu produce efecte retroactiv.
multumesc pentru raspunsuri. Am inteles ca la SRL nu se poate face, asta e, dar nu inteleg ce fac cei care au eliberate adeverinte la un ONG sau fundatie, de spuneti ca nu se aplica retroactiv. Deci cele eliberate in baza legii din 2001 nu mai sunt valabile? Sunt curioasa doar . Multumesc inca odata.
Codul Civil :
Art. 6 Aplicarea în timp a legii civile
(1) Legea civilă este aplicabilă cât timp este în vigoare. Aceasta nu are putere retroactivă.
(2) Actele şi faptele juridice încheiate ori, după caz, săvârşite sau produse înainte de intrarea în vigoare a legii noi nu pot genera alte efecte juridice decât cele prevăzute de legea în vigoare la data încheierii sau, după caz, a săvârşirii ori producerii lor.
...

Alte discuții în legătură

Voluntariatul este vechime in specialitatea studiilor ? negreanalina negreanalina Doresc sa stiu daca perioada in care cineva este angajat cu contract de voluntariat la un ONG , perioada respectiva este recunoscuta ca si vechime in ... (vezi toată discuția)
vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei mancipri mancipri Sunt absolvent Drept 2014 ( 240 credite), absolvent 2015 master Cooperare Internationala In Justitie (60 credite). Curs specializare 2016 Expert Prevenire si ... (vezi toată discuția)
Contractul de voluntariat Justitiarul711 Justitiarul711 Este adevarat ca daca am lucrat intr-o organizatie ca voluntar pe o perioada de 2 ani, in baza unui contract de voluntariat, acesta perioada se adauga ca ... (vezi toată discuția)