avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Probleme de pensie in grad de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Probleme de pensie in grad de handicap

Sint pensionata pe caz de boala din 2006 cu diabet zaharat tip 1 insulino dependent cu 4 prize de insulina pe zi.Diabetul s a depistat in 2002 ,dar este un diabet ereditar.In 2008 am facut dosarul pentru pensia in grad de handicap ,fiind aprobat fara nici un fel de probleme si primind pensia pina in martie anul curent.La revizuire anul acesta mi s a cerut un document ,sa demonstrez ca am avut boala dobindita inainte de virsta de 25 de ani.Ce nu inteleg eu ,daca este o boala ereditara dovedita ,bunica din partea mamei avind diabet insulino dependent , ce acte doveditoare imi cer .Stiu sigur ca diabetul l am avut inca de cind eram copil ,fiind mai bolnavicioasa ,dar nimeni nu mi a facut o analiza ,sa mi ia o glicemie,tot raul pe care l aveam era pus pe criza biliara.As dori sa stiu cit de legal e ceea ce se intimpla cu bolnavii de diabet in general ,avind in vedere ca cunosc 3 cazuri in care se primeste pensia de handicap de la ochi ,numai avind boala din copilarie si pu rtind ochelari fara sa necesite un tratament ,si mai ales necerind nici un document care sa rezulte ca boala e din copilarie. Eu am toate documentele care imi arata afectiunile generate de diabet polineuropatie diabetica,nefropatie diabetica,retinopatie diabetica ,plus alte boli cum ar fi discopatie lombara ,gastrita cronica si o operatie de colecist. As dori un raspuns la intrebarile mele ,Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:08, 9 August 2014
Solicitati control la medicul specialist si la comisia medicala de expertiza medicala persoane cu handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala diabet zaharat cu complicatii SIMION1967 SIMION1967 Sunt o persoana cu Diabet zaharat insulino-dependent, depistat la data de 26.02.1991.Sunt nascut la data de 12.02.1967 si am o vechime in campul muncii de 24 ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la grad de handicap? sanciopancio sanciopancio cu hipoacuzie mixta severa us si hipoacuzie neurosenzoriala ud,glaucom cu unghi deschis,retinopatie diabetica neproliferativa ,diabet zaharat insulino ... (vezi toată discuția)
Diabetul este o boala de handicap? MARIUS1000 MARIUS1000 În urmă cu 5 ani am fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2, si cu insulină dependent,fac insulină de 4ori pe zii a câte 114 unități,am incercat si ... (vezi toată discuția)