avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Patrimoniu fundatie in natura
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Patrimoniu fundatie in natura

Care este procedura ( care sunt pasii care trebuie urmati) in cazul constituirii patrimoniului unei fundatii prin aport in natura ( de ex.un apartament) ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 12 August 2014
"Patrimoniul initial poate fi constituit in numerar sau in natura. In situatia in care patrimoniu initial va fi reprezentat de o suma de bani, aceasta trebuie depusa la o unitate bancara sub forma de patrimoniu initial. Pentru aceasta veti completa un formular si veti depune o copie a actului constitutiv, statutului, disponibilitatii denumirii, contractului de comodat/inchiriere si o copie dupa actul de identitate al deponentului. De la caz la caz, vi se va mai solicita si copii dupa actele de identitate a tuturor membrilor fondatori. Ca dovada veti primi o foaie de varsamant ce trebuie depusa in original la dosar.

In cazul in care alegeti ca patrimonial initial sa fie reprezentat in natura veti avea nevoie de copie dupa actul de detinere al bunului respectiv (factura, contract) sau un raport de evaluare din partea unui evaluator tehnic care va evidentia valoarea bunului adus ca aport in natura. In cazul in care se aduce ca si patrimoniu un imobil se va incheia la notar un acord de aportare care tine locul de act de transfer al dreptului de proprietate".
([ link extern ] /)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere capital social asociatii si fundatii legally brunette legally brunette Buna ziua ! Depunerea capitalului social pentru infiintarea unei asociatii trebuierealizata de catre fiecare asociat in parte sau este ok ca ... (vezi toată discuția)
Dovada patrimoniu fundatie Camy_ Camy_ Buna ziua, As avea o intrebare: cum se poate face dovada constituirii patrimoniului unei fundatii la infiintare atunci cand se va constitui atat dintr-o ... (vezi toată discuția)
Ong Mariralu Mariralu As dori sa stiu care este capitalul social minim pentru infiintarea unui .ONG. Multumesc! (vezi toată discuția)